Bataven velt dapper Arnhemia

7 juni 2011 | Van onze AS-redactie

De Bataven heeft dinsdag de finale van de Arnhem Cup bereikt. De eersteklasser won in de halve finale na een spectaculaire wedstrijd van 6-4 van vierdeklasser Arnhemia. De Arnhemmers leken kansloos bij een 0-4 achterstand maar vochten zich na rust knap terug naar 4-3. In de spannende slotfase vergrootte De Bataven de kloof weer. In de finale speelt de ploeg uit Gendt tegen de winnaar van FC Presikhaaf-RKHVV. Dit duel wordt donderdag gespeeld.

ArnhemSports.nl volgde dinsdagavond Arnhemia-De Bataven live. Hierbij de gebeurtenissen in chronologische volgorde:

Arnhemia toont geen ontzag voor de eersteklasser uit Gendt en begint sterk aan deze wedstrijd. De ploeg van trainer Pierre van den Berg krijgt meteen enkele kansen. De bal had zelfs op de stip gekund nadat Frank Dibbets binnen de zestien meter wordt vastgehouden door verdediger Rashwan Taher. De scheidsrechter laat echter doorspelen. Voor Arnhemia mist Ferhat Gökdemir een fraaie kans op de 1-0.

De Bataven verhoogt daarna het tempo en krijgt grip op de wedstrijd.

17e minuut: 1-0 voor De Bataven na een individuele actie van Twan Derksen.

19e minuut: 2-0 voor De Bataven. Rob Aarntzen scoort na een zuivere pass van Lex Doeleman.

Noud Doeleman en Rob Aarntzen missen daarna nog kansen op meer Bataven-treffers. Is de wedstrijd al beslist?

35e minuut: 3-0 voor De Bataven. Na een pass van Taher komt Rob Aarntzen alleen voor Arnhemia-doelman Ferdinand Klotz en scoort.

De Bataven blijkt toch te sterk voor de Arnhemse vierdeklasser, die nu een wonder nodig heeft om nog terug te kunnen komen.

Rust.

50e minuut: 4-0 voor De Bataven. Een lichte overtreding binnen de zestien meter wordt zwaar bestraft met een penalty. Rob Aarntzen benut hem.

57e minuut: 4-1 door een prachtig doelpunt van Mitch Jurriëns. Na een breedtepass van Roel Lanting haalt Jurriëns vanaf de rand van het strafschopgebied uit, de bal verdwijnt laag in de uiterste hoek. Verdiend, omdat Arnhemia blijft vechten voor een beter resultaat.

60e minuut: 4-2 door Roel Lanting na een voorzet van Ferhat Gökdemir. Arnhemia is terug in de race!

Na een counter komt Rob Aarntzen alleen voor keeper Ferdinand Klotz maar mist. Klotz brengt even later knap redding bij een doorbraak van opnieuw Aerntzen.
De Bataven begint het moeilijk te krijgen, Arnhemia ziet weer mogelijkheden. De wedstrijd is onverwacht weer spannend geworden.

75e minuut: 4-3 door Mitch Jurriëns. Na slecht uitverdedigen van De Bataven belandt de bal bij Frank Dibbets, die Jurriëns op maat bedient. Die maakt geen fout.
De wedstrijd is weer helemaal open, dit is cupvoetbal op zijn best. Nog een kwartier te spelen, gaat het wonder zich dan toch voltrekken?

80e minuut: 5-3 voor De Bataven door Rob Aarntzen, die – na een vrije trap – vanaf een meter of zes doelman Klotz kansloos laat.

Even later wordt Frank Dibbets binnen het strafschopgebied van De Bataven aangetikt, maar scheidsrechter Oldenhave ziet er geen penalty in en laat doorspelen.

85e minuut: 6-3 voor De Bataven door Gertie Rikken. Hij omspeelt doelman Klotz na een counter. De wedstrijd is beslist. Arnhemia heeft dapper weerstand geboden.

90e minuut: 6-4 door Mitch Jurriëns. Na een fantastische aanval via Rewan Hamdaziz kopt Jurriëns ’tegendraads’ raak. Het is het laatste wapenfeit.

DE BATAVEN NAAR FINALE ARNHEM CUP.