Basketballers Arnhem Eagles stunten bij Jugglers

10 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben zaterdag in de eerste divisie A voor een verassing gezorgd. De mannen van coach Derk Jan Hulstein wonnen in Enschede van Jugglers: 57-64. Bij rust leidden de bezoekers al met 28-34.

 

Het was de eerste zege van Arnhem Eagles die het op eigen kracht behaalde. Na het forse verlies in de eerste wedstrijd in Den Helder bij MSC/Zeemacht (92-53) en de papieren zege (20-0) op ZAC (de Zwolse ploeg kwam niet opdagen) konden in Enschede twee punten worden bijgeschreven.
De bezoekers begonnen nog zwak aan de wedstrijd, want pas in de zesde minuut kon coach Derk Jan Hulstein de eerste Arnhemse score noteren. Omdat ook Jugglers maar moeizaam tot treffers kwam, viel de schade voor Arnhem Eagles mee.
Jugglers ging in het tweede kwart over tot een zoneverdediging en die werd door de Arnhemse ploeg aan flarden geschoten. Nieuweling
Hendrix Kitoko strooide met heerlijk passjes en Kasper Rijkers en Luke Lentjes waren vaak het eindstation. Met een voorsprong van zes punten (28-34) ging Arnhem Eagles de rust in.

In het derde kwart liepen de gasten uit naar een voorsprong van 13 punten. “Maar we werden daarna slordiger en dat nodigde Jugglers uit tot een slotoffensief’, vertelde Guido Groenendijk, topscorer bij de Arnhemse ploeg met 17 punten. Met nog twee minuten te gaan, had Jugglers de achterstand tot 1 punt teruggebracht. “En toen werd onze guard Pieter van den Braak wakker”, grapte Groenendijk. “Met een driepunter, een cruciale steal en een assist gooide hij de wedstrijd in het slot. Maar het was een collectieve overwinning waaraan iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Dit geeft goede moed voor de komende wedstrijden.”
Arnhem Eagles komt pas op zaterdag 21 oktober weer in actie. In sporthal de Omnibus is de Arnhemse ploeg dan gastheer van River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam. De aanvang van dat duel is 20.o0 uur.

Scores Arnhem Eagles: Guido Groenendijk 17, Pieter van den Braak 13, Hendrix Kitoko 11, Kasper Rijkers 11, Luke Lentjes 10, Youp Berns 2.