Basisplek lonkt voor Lex ten Velde

14 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Handballer Lex ten Velde van Swift maakt zaterdagavond tegen Hurry Up hoogstwaarschijnlijk zijn rentree als basisspeler. De cirkelloper vervangt de niet fitte Sahbi Jemai.

Ten Velde sukkelde enige tijd met een onwillige schouder, maar is van die blessure volledig hersteld. “Lex heeft vorige week bij Quintus een uitstekende tweede helft gespeeld”, legt trainer Johann Peters van Swift uit.
En dat is voor Peters een zorg minder, nu Sahbi Jemai met enkel- en knieklachten kampt. “Het is even afwachten hoe het op de laatste training gaat”, zegt Peters, die verder over een fitte groep kan beschikken.
Swift verloor drie uitduels en won beide thuiswedstrijden, maar Peters wil zich geen uitcomplex aan laten praten. “We hebben uit verloren van E en O, Limburg Lions en Quintus en dat zijn voor mijn gevoel allemaal ploeg die in de top zes zullen eindigen. In twee van drie wedstrijden hebben de wedstrijd in het begin cadeau gedaan. Dat heeft ook met concentratie te maken. In voorgaande seizoenen konden we in de eerste divisie vijf, zes doelpunten achterstand nog wel goedmaken, maar in de eredivisie lukt dat ons niet. Op dit niveau is de wedstrijd dan gespeeld.”
Peters erkent dat ook een lange reis en de entourage een rol spelen. “Daar zullen we dus mee om moeten leren gaan. Met name jonge spelers zijn onder de indruk van een entourage zoals bij Limburg Lions. Dat zijn we nog niet gewend.”

Zaterdagavond heeft Swift zelf het thuisvoordeel en dat was in de twee gespeelde duels met Aalsmeer en Loreal een flinke stimulans. “Hurry Up is ook weer een tegenstander waartegen we niet kansloos zijn. Is de start goed, zoals tegen Aalsmeer, dan kunnen we een eind komen. Maar mij is na vijf speelronden al duidelijk dat Volendam en Limburg Lions er bovenuit steken. De nummers drie tot en met tien kunnen allemaal van elkaar winnen en verliezen.”
Voor Swift-speler Job Sinkelman heeft de wedstrijd tegen Hurry Up nog iets speciaals. Hij treft als tegenstander zijn jongere broer Merijn, die uitkomt voor de ploeg uit Zwartemeer.
De wedstrijd tussen Swift en Aalsmeer begint zaterdagavond in de Arnhemse sporthal Elderveld om 21.00 uur.

Klik hier voor het volledige sportprogramma