Bas Blom kiest voor Arnhemse Boys en niet voor MASV, ook SC Rheden versterkt zich

10 mei 2019 | Van onze AS-redactie

Bas Blom maakt komende zomer de overstap van de zondagse eersteklasser BVC ’12 uit Beek naar Arnhemse Boys. De verdediger is één van de vijf versterkingen voor de ploeg van de nieuwe trainer Marcel Omvlee. Blom maakte vorige maand een keuze voor MASV, maar ziet daar door gewijzigde werkomstandigheden vanaf. Ook SC Rheden heeft zich voor komend seizoen versterkt. Can en Cem Zeki komen over van Dierense Boys. De tweelingbroers (26) speelden al eerder in de jeugd van Rheden.

Bij Arnhemse Boys hebben behalve Blom ook Jamey van der Meer, Emra Ates, John Riethorst en Nabil Nasri hun komst toegezegd. Van der Meer, zoon van oud-FC Utrecht speler Erik van der Meer, komt over van SC Zoelen en kwam daarvoor uit voor FC Lienden en Stedoco.
Emrah Ates en John Riethorst zijn geen onbekenden in de Arnhemse voetbalwereld. Ates komt nu uit voor Victoria Ede, maar speelde in het verleden voor FC Presikhaaf en AFC Arnhem. Riethorst voetbalde jarenlang in de hoofdmacht van ESA.
Nabil Nasri is momenteel clubloos, maar voetbalde daarvoor vier seizoenen bij het Zevenaarse DCS.
Bas Blom kwam in het verleden uit voor AVW ’66 en speelde daarna ook nog bij onder meer Ostrabeke, Babberich en De Bataven.

Marcel Omvlee, komend seizoen de opvolger van de vertrekkende trainer Pierre van den Berg, is blij met de komst van het vijftal. “Er gaan ook spelers weg en de nieuwelingen moeten dat verlies helpen compenseren”, aldus Omvlee.
Zo hebben Wesley Mortier (WAVV), Mike Hieltjes (Veluwezoom) en Ludwig Hartemink en Jimmy Pruis (beiden MASV) aangegeven Arnhemse Boys te verlaten.

Trainer Wilco Klop van SC Rheden krijgt komend seizoen de beschikking over de broers Can en Cem Zeki. De twee aanvallers komen over van Dierense Boys. “We zijn blij met hun komst”, vertelde John Farkas, belast met technische zaken bij de derdeklasser. “De jongens zijn voor ons ook geen onbekenden. Zij hebben hier als B- en A-junior al vier jaar in de jeugd gespeeld.”