Bas Berendsen keert terug als leider

3 november 2010 | Van onze AS-redactie

Bas Berendsen keert terug bij de hoofdmacht van SC Westervoort. Niet als speler, maar als leider. Berendsen besloot kortgeleden, net als Jordie Hengelman, te stoppen als voetballer. Berendsen deed dat wegens gebrek aan motivatie.

Berendsen en Hengelman kwamen tijdens een groepsgesprek met de selectie ter discussie te staan. “Ik heb toen zelf besloten om te stoppen als voetballer. Ik zat met mijn motivatie. Het is dus onzin als er wordt beweerd dat ik ben weggestuurd.”
Volgens Berendsen is het dus niet vreemd, dat hij terugkeert als leider. “Want ik deed, samen met aanvoerder Danny Kampschreur en leider Frank Wanders, al wat dingen rondom het team. Zoals het organiseren van teamuitjes en het geld daarvoor inzamelen. En toen ik zelf had besloten om te stoppen, is me gevraagd of ik daar mee door wilde gaan. Ik wil ook graag bij de ploeg betrokken blijven.”

Na het vertrek van trainer Bob Hartemink nemen leider Frank Wanders en aanvoerder Danny Kampschreur voorlopig de trainingstaken op zich. Ronald van Rossum, ex-doelman van Arnhemse Boys en keeperstrainer bij Westervoort, coacht samen met Frank Wanders de ploeg tijdens de wedstrijden. Berendsen krijgt er als leider dus wat taken bij. “Ik ga nu ook de formulieren invullen en de kleding klaarleggen, omdat Frank zich met andere zaken moet bezighouden.”
Berendsen, pas 20 jaar, sluit niet uit dat hij ooit zelf de voetbalschoenen weer aantrekt. “Ik ga nu eerst deze taak volbrengen, maar het kan best dat het weer gaat kriebelen en dat ik volgend seizoen weer speel”, zegt Berendsen, die al vanaf zijn 16e in het eerste van Westervoort voetbalde.