Barry Heijse nieuwe trainer Eldenia

5 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Trainer Barry Heijse wordt bij Eldenia de opvolger van Roy van der Hoek, die na dit seizoen vertrekt naar Jonge Kracht. Heijse, woonachtig in Bemmel, is nu nog trainer van de Renkumse vijfdeklasser RVW.

De aanstelling van Heijse wordt bij Eldenia breed gedragen. “Het was een unaniem besluit”, zegt voorzitter Wim Hendriks. “Spelersraad, de rest van de technische staf en het bestuur waren eensgezind.”
Volgens Hendriks zocht Eldenia een jonge, ambitieuze trainer, die oog heeft voor de jeugd, de visie van de vereniging uitdraagt, spelers beter kan maken en indien nodig, ook boven de groep kan staan. Heijse werd gekozen uit een groep van 25 sollicitanten. “Onvoorstelbaar, we hebben er nog nooit zoveel gehad”, aldus Hendriks.
Heijse (38) is nu bezig aan zijn derde seizoen bij de Renkumse vijfdeklasser RVW. Daarvoor was hij 3 seizoenen trainer van Groessen. Met die ploeg degradeerde Heijsse in zijn eerste jaar naar de vijfde klasse, maar keerde in zijn laatste jaar (2008) via winst in de nacompetitie weer terug naar de vierde klasse.
Als actief speler kwam Heijse uit voor het Elistha, IJsselmeervogels en Sportclub Bemmel.