Babberich uit competitie, voordeeltje voor SC Rheden

6 januari 2017 | Van onze AS-redactie

SV Babberich maakt de competitie in de tweede klasse I van het zondagvoetbal niet af. De club kan na de winterstop geen representatief elftal meer op de been brengen. Alle resultaten van Babberich vervallen. SC Rheden en Rood Wit hebben voordeel bij het vertrek van de voormalige hoofdklasser.

Babberich behaalde in de 13 gespeelde wedstrijden slechts 4 punten. In de openingswedstrijd bij SC Rheden pakte de ploeg van de Arnhemse trainer Mohammed Mouhouti een gelijkspel (2-2). Op de vierde speeldag won de Liemerse ploeg met 3-1 van Rood Wit. Alle andere wedstrijden verloor Babberich.
Voor de nieuwe stand betekent dit dat op Rheden en Rood Wit na alle andere ploegen in de tweede klasse I 3 punten moeten inleveren. Het vertrek van Babberich kost Rheden slechts 1 punt, Rood Wit levert niets in en blijft op het totaal van 9 punten staan.
Uit de tweede klasse I, die nu nog uit 13 ploegen bestaat, degradeert aan het einde van het seizoen nog maar één club rechtstreeks. Rheden is momenteel, op doelsaldo, de nummer laatst geworden, maar de achterstand op WAVV, de nummer negen op de ranglijst, bedraagt slechts 3 punten. Aan het einde van de reguliere competitie spelen de nummers elf en twaalf in de nacompetitie.
SC Rheden zou de competitie op 29 januari hervatten met een uitwedstrijd bij Babberich, maar dat duel wordt dus uit het programma geschrapt. De ploeg van trainer Peter Jansen speelt nu op zondag 5 februari haar eerste competitieduel na de winterstop tegen SDOUC, dat net als WAVV op 11 punten staat.

SV Babberich kampt met grote financiële problemen en heeft vorige maand uitstel van betaling aangevraagd. Op 29 december van het vorig jaar is aan de Liemerse vereniging de voorlopige surseance door de rechtbank verleend. Surseance van betaling leidt bijna altijd tot een faillissement. SV Babberich speelde 24 jaar in de hoofdklasse.

* Foto boven: De accommodatie van SV Babberich. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)

Nieuwe stand tweede klasse I
1. Leones                   12-26
2. Concordia Wehl  12-23
3. Spero                     12-22
4. RKZVC                  12-22
5. Winterswijk         12-21
6. AZC                       12-21
7. Vorden                  12-21
8. Varsseveld           12-17
9. WAVV                   12-11
10. SDOUC               12-11
11. Rood Wit            12-9
12. OBW                    12-8
13. SC Rheden         12-8