Babberich/Liemers in Arnhem Cup

28 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Hoofdklasser Babberich/Liemers heeft zich aangemeld voor het toernooi om de Arnhem Cup. Daarmee komt het aantal deelnemende ploegen op 30. De loting is vrijdag 1 april tijdens een sportcafé in het clubhuis van Elsweide.

Het is voor het eerst dat Babberich/Liemers zich heeft ingeschreven voor het toernooi om de Arnhem Cup. “Er is binnen Babberich al vaak over gesproken een keer mee te doen, maar het was er tot nu toe nooit van gekomen”, zegt Jo Branderhorst, elftalleider van Babberich. “Dat had ook met de competitie te maken. In voorgaande jaren hebben we toch vaak tot de laatste dag moeten knokken om in de hoofdklasse te blijven. Maar kort geleden is het ook in de spelersraad ter sprake gekomen en we willen graag een keer aan het toernooi deelnemen.”
Bij Babberich spelen veel voetballers uit Arnhem en omgeving. Zo behoren Abdulai Rogers (foto), Chika Okere, doelman Mike van Houten, Jean-Paul Kessely en Stephan Gezius tot de selectie van de Liemerse ploeg.
Behalve Babberich behoren nog 2 andere hoofdklassers tot de deelnemers aan de Arnhem Cup: RKHVV en Rheden. Met de deelname van de eersteklassers AVW’66, De Bataven en Jonge Kracht en de tweedeklassers FC Presikhaaf, Spero en DVV is het toernooi sterker bezet dan ooit.
FC Presikhaaf is bekerhouder. De ploeg van trainer Dennis van Beukering won in 2010 de finale van AVW’66 na verlenging met 3-2.
Voor het toernooi om de Arnhem Jeugd Cup (D-pupillen) hebben zich 23 ploegen aangemeld.
De loting voor beide toernooien is op vrijdag 1 april tijdens een sportcafé in het clubhuis van de Arnhemse voetbalvereniging Elsweide. De aanvang is 20.00 uur. Theo Bos, ex-trainer van Vitesse en Polonia Warschau is één van de gasten.
De eerste ronde van het toernooi om de Arnhem Cup is op dinsdag 19 april. De strijd om de Arnhem Jeugd Cup begint op woensdag 20 april. Op zondag 5 juni staan de finales op het programma.

Deelnemers Arnhem Cup
Hoofdklasse (3): RKHVV, Rheden, Babberich/Liemers
Eerste klasse (3): AVW’66, De Bataven, Jonge Kracht
Tweede klasse (3): Presikhaaf, Spero, DVV
Derde klasse (6): ESA, Elsweide (za), Veluwezoom, Angeren, Arnhemse Boys, MASV
Vierde klasse (10): Duno, DVOV, ESCA (za), SC Oranje (za), AZ 2000 (za), AZ 2000 (zo), Eldenia, VVO,VDZ, Arnhemia
Vijfde klasse (5): OVC’85, Elsweide (zo), De Paasberg, ESCA (zo), SC Westervoort

Deelnemers Arnhem Jeugd Cup
FC Presikhaaf D1, VDZ D1, Arnhemse Boys D1, DVV D1, VVO D1, De Bataven D1, DVOV D1, Groessen D1, Spero D1, Eendracht D1, MASV D1, Eldenia D1, GVA D1, OVC’85 D1, RKHVV D1, Jonge Kracht D1, Angeren D1, Elistha D2, SML D1, AVW’66 D1, ESA D1, AZ 2000 D1, Westervoort D1.