Aziz stopt per direct met voetbal

13 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Van onze AS-redacteur

Jozef Aziz stopt per direct met voetballen. De speler van VVO, uit de selectie gezet na tumult tijdens het duel met Driel, is niet van plan in een lager elftal bij de Velpse club te gaan spelen.

Aziz zegt begrip te hebben voor de maatregel van de technische staf van VVO hem uit de selectie te verwijderen. “Want het kan niet twee weken achter elkaar mis gaan”, zegt de 25-jarige voetballer.
Zondag werd tijdens het duel over en weer gescholden door Aziz en enkele supporters van Driel. Aziz: “Ik ben naar de scheidsrechter toegegaan en heb hem gezegd: ‘Ik ben een gevoelige jongen. Doe er wat aan’. Maar er gebeurde helemaal niets en het ging maar door. De trainer van Driel kwam in de rust nog naar mij en zei dat ik maar beter rustig moest blijven. ‘Maar hoor je dan wat er allemaal wordt geroepen’, zei tegen hem. Dat had hij dus gehoord en hij zou er wat van gaan zeggen.”
Het kwam ook na rust niet goed, waarna het duel op sportpark De Pinkenberg in Velp een kwartier voor tijd tijdelijk werd stilgelegd toen de situatie escaleerde. Aziz gooide zelfs met een bidon. “Maar wat zou jij doen als ze je moeder gaan uitschelden? Ze mogen tegen mij alles roepen, maar wie mijn moeder uitscheldt, heeft een probleem”, zegt Aziz.
Aziz kreeg zondag voor zijn aandeel in de onverkwikkelijke gebeurtenissen zijn tweede gele kaart en dus rood. Maandag kreeg Aziz te horen dat hij uit de selectie was gezet. “Maar ik ben zelf gestopt. De trainer heeft mij gezegd dat ik geen deel meer uit zou maken van de selectie en op mijn vraag voor hoe lang zei hij: ‘Ik denk voor altijd, maar daarover overleggen we nog’. Ik heb hem toen gezegd, dat dat niet nodig was en ik meteen zou stoppen.”
Voetballen in een lager team van VVO ziet Aziz niet zitten. “Ik heb er geen zin meer in om elke zondag op deze manier te moeten voetballen. Ik word overal uitgescholden. Ik heb respect voor iedereen, maar niet iedereen heeft dat voor mij. Ik ben een aardige jongen, dat zegt iedereen, maar als ze mij in het veld gaan uitschelden, reageer ik. En ik wil niet dat mensen zo een verkeerd beeld van mij krijgen.”
Aziz wil daarom voorlopig ook helemaal niet denken aan een terugkeer. “Ik ga eerdaags trouwen en mijn toekomstige vrouw woont nog in Libanon. Ik ga andere leuke dingen doen en heb ook wel iets anders aan mijn hoofd.”