Aziz scoort loepzuivere hattrick

18 mei 2011 | Van onze AS-redactie

VVO heeft de tweede ronde van de nacompetitie in de vierde klasse gehaald. De ploeg van trainer Hans Liethof won woensdagavond opnieuw met 3-1 van SCP uit Puiflijk en treft in de tweede ronde Eldenia.

Liethof (foto rechts) was er ondanks de 3-1 zege in de eerste wedstrijd tegen SCP niet helemaal gerust op. Die overwinning was immers uiterst geflatteerd tot stand gekomen, zodat de trainer voor de return in Velp koos voor zekerheid. Liethof: “We hebben gespeeld om te winnen. Op de counter dus. SCP is niet te onderschatten. Tot de zestien voetbalt die ploeg prima. Alleen qua afronding laten ze het afweten.”
Dat bleek ook woensdagavond. VVO kwam nauwelijks in gevaar, haalde de rust eenvoudig met een 0-0 stand en zat dus al bijna op rozen. Maar het werd allemaal nog veel mooier voor de Velpenaren. Dat kwam vooral door topschutter Rudy Aziz (foto boven), die volgens zijn trainer niet eens lekker in zijn vel zat en geen beste wedstrijd speelde. Liethof: “Maar die jongen laat ik natuurlijk altijd staan. Hij voelde zich wat slapjes, at in de rust een banaantje en daarna ging het al een stuk beter.”
Wat heet: Aziz scoorde in de laatste 20 minuten een loepzuivere hattrick, de ene treffer nog mooier dan de andere. Uit een daverende vrije trap, via een volley – na een perfecte voorzet van Andrew Benders – en door een schitterend lobje werd het 3-0 voor VVO.
Liethof stak ook anderen een pluim op de hoed: “Wessel Spanjer bijvoorbeeld heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Hij speelt normaal in het tweede, maar omdat Ted Bronkhorst geschorst was, heb ik hem erbij gehaald. Daar heb ik geen spijt van.”
Nu wacht de grote derby tegen Eldenia in de tweede ronde. Liethof: “Dat wordt niet gemakkelijk, Van der Hoek heeft van Eldenia een goed voetballende ploeg gemaakt. Maar ook VVO is weer in goede doen. We hebben na de winterstop een zwakke periode gehad, maar die hebben we overwonnen.”

Nacompetitie om 1 plaats in de derde klasse
Eerste ronde
15 mei: NSVV Fc Kunde – VDZ      1-1  (1)
18 meI: VDZ – NSVV Fc Kunde      2-0  (1)

15 mei: SCP – VVO                          1-3  (2)
18 mei: VVO – SCP                          3-1  (2)

15 mei: Eldenia – SJN             regl. 3-0  (3)
18 mei: SJN – Eldenia             regl. 0-3  (3)

Tweede ronde
22 mei: Blauw Wit – VDZ                         (4)
29 mei: VDZ – Blauw Wit                         (4)

22 mei: VVO – Eldenia                            (5)
29 mei: Eldenia – VVO                            (5)

Finale
5 juni: winnaar 4 – winnaar 5