Aziz moet op het matje komen

11 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van VVO en trainer Hans Liethof beraden zich deze week over de te nemen maatregelen tegen Jozef Aziz. De voetballer ging zondag na racistische en beledigende opmerkingen van Driel-supporters volledig door het lint.

Trainer Hans Liethof keurt het gedrag van zijn pupil tijdens het duel VVO-Driel (4F)  in Velp ten zeerste af. “Hij begon terug te schelden en gooide ook nog met bidons. Als er vanaf de kant wat wordt geroepen, moet je daar boven staan. Maar de opmerkingen namen dergelijke vormen aan, dat ze voor Jozef aanleiding waren om te reageren. Wij hadden het vroeger met een kwinkslag opgelost, maar de tijden zijn veranderd.”
Een vrouwelijke supporter van Driel had volgens Liethof ‘je moeder is een kankerhoer’ naar Aziz geroepen. Een man zou hem hebben toegeschreeuwd dat ‘hij op moest hoepelen naar zijn eigen land’.
Liethof: “Dat schelden was al een tijdje aan de gang en op bank kregen wij het ook in de gaten. Het kwam achter de dug-out van Driel vandaan en Jozef liet zich daardoor uit het spel halen.”
Volgens Liethof heeft niemand bij Driel ingegrepen. “Althans niet dat ik het heb waargenomen. Die dug-outs staan toch een eindje uit elkaar. Je bent als trainer, en dat geldt ook voor mijn collega van Driel, met de wedstrijd bezig. Maar het provoceren bleef doorgaan en blijkbaar heeft niemand die vrouw gecorrigeerd. Toen de scheidsrechter een kwartier voor tijd het spel tien minuten stillegde voor een afkoelingsperiode, heb ik zelf de bewuste man van het ‘ophoepelen naar je eigen land’ verzocht het complex te verlaten. Ik heb hem daarna niet meer gezien.”
Liethof gaat ervan uit dat ze bij Driel weten wie deze personen zijn. “Ik zou me dan toch eens afvragen of je dit slag mensen mee moet nemen naar uitwedstrijden.”

Tijdens de afkoelingsperiode kreeg Jozef Aziz ook nog eens zijn tweede gele kaart, waardoor VVO in de slotfase met tien man verder moest. Liethof: “Ik wilde Jozef Aziz eruit halen en had al een speler klaar staan. Maar de aanwezige rapporteur maakte de scheidsrechter er op attent dat hij Aziz een tweede gele of een rode kaart moest geven voor zijn aandeel in het tumult.”
Voor VVO had het nog meer vervelende gevolgen, want vlak voor tijd maakte Driel alsnog gelijk: 3-3. De Velpse ploeg was al na vier minuten op achterstand gekomen, waarna Rudy Aziz met een weergaloze goal voor 1-1 zorgde. Paul de Ronde bepaalde, ook al fraai, de ruststand op 2-1. Na de pauze leek opnieuw De Ronde het duel met zijn tweede doelpunt te hebben beslist, maar niets bleek minder waar. Na de 3-2 scoorden de gasten vlak voor tijd in overtal ook nog de gelijkmaker.

Klik hier voor een reactie van voorzitter Joop Janssen van Driel