AZ 2000 wint eindelijk weer eens

3 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zaterdag in de vierde klasse A eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. De Arnhemse ploeg was in Wolfheze met 1-0 te sterk voor Wodanseck. Albert Kox maakte de enige treffer.

AZ 2000 kreeg in het duel met Wodanseck de beste kansen zonder goed te spelen. Vlak voor rust viel het naar later bleek winnende doelpunt. Wesley van Londen werd neergelegd en uit de toegekende vrije trap van Ricardo Bijker legde Achmed Yiaar de bal met het hoofd terug op Albert Kox, die ook al met het hoofd scoorde: 0-1.
Nadat Sidney Verweij een kans op 0-2 onbenut had gelaten, trok Wodanseck het initiatief wat meer naar zich toe. Grote kansen leverde dat niet op. De beste mogelijkheden waren ook toen voor AZ 2000. Opnieuw Sidney Verweij (binnenkant paal), Kevin Barthen (van dichtbij naast) en tweemaal Julian Breeveld lieten na de score op te voeren.
Het was lang geleden dat AZ 2000 een competitieduel won. Dat was op 12 november van het vorig jaar tegen Duno (6-4).
Wesley van Londen: “We hebben een moeilijk jaar omdat we verschillende redenen steeds spelers moeten missen. Tegen Wodanseck waren Bob van Zomeren, Damir Alijagic, Thijs van Doorn, Lillie Berdynay, Raymile Grot en Ulas Tuncer er niet bij.”

Vierde klasse A
Wodanseck – AZ 2000            0-1
Ede/Victoria – Alverna            1-1
Oranje Blauw – DUNO D          1-3
ESCA – Germania                    4-0
Wageningen – EMM                6-2
DVE-Trajanus – SC Oranje      1-0