AZ 2000 wint derby bij ESCA: 0-2

14 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AZ 2000 is altijd een lastige tegenstander voor ESCA. Dat bleek zaterdag opnieuw. De ploeg van trainer Stef Kool verloor op sportcomplex Valkenhuizen het duel in de vierde klasse A met 2-0. Die stand was al bij rust bereikt.

De wedstrijd begon spetterend van beide kanten. Gelijk vanaf de aftrap kreeg ESCA een enorme kans via Stef Vullings. Hij kon een voorzet van Ruben van Cooten echter net niet tot doelpunt promoveren. In de tegenaanval was AZ ook dichtbij een doelpunt. Wesley van Londen werd vrij voor de keeper gezet, maar zag zijn schot over gaan.
Na dit veelbelovende begin nam AZ 2000 het initiatief. Het was wachten op een doelpunt en die kwam er dan ook. Een voorzet werd strak voorgegeven en Rico Samson werkte de bal ongelukkig in eigen doel: 0-1. AZ 2000 deelde op slag van rust ook nog eens een mentale tik uit door de voorsprong te verdubbelen. Na een voorzet van rechts werd de bal van dichtbij binnengetikt: 0-2.
Na rust begon ESCA aan een offensief. AZ 2000 werd flink in de verdedigende stellingen gedrukt. Net als in eerdere wedstrijden vergat ESCA echter te scoren. Ruben van Cooten en vooral Jurrien Schouten kregen grote kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. AZ werd nog eenmaal echt gevaarlijk met een vrije trap, maar ESCA-doelman Bart Dopper redde uitstekend.

Uitslagen Vierde klasse A
ESCA – AZ 2000                     0-2
Duno D – Alverna                   4-2
Oranje Blauw – Wageningen   3-3
Germania – SC Oranje            3-8
Ede/Victoria – Wodanseck      6-2
DVE-Trajanus – EMM              2-0