AZ 2000 schiet met scherp tegen Oranje

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft in de stadsderby in de vijfde klasse F een klinkende zege behaald op SC Oranje. Mede dankzij 3 treffers van Karim El Attach won de ploeg van trainer Delano Verwey met 6-1.

AZ 2000 was vanaf het begin de betere ploeg. Augusto Moyano Soto kreeg al in de 2e minuut een opgelegde kans, maar hij schoot de bal van ongeveer 6 meter over het doel. Uiteindelijk was het Karim El Attach die voor de 1-0 zorgde met een bekeken balletje.
“Oranje probeerde af en toe wel te voetballen, maar omdat wij over het hele veld druk zetten, gebruikten ze steeds meer de lange bal”, vertelde Delano Verwey, trainer van AZ 2000, na afloop.
SC Oranje kwam 10 minuten na de openingstreffer op gelijke hoogte. “Wij maakten in de opbouw een verkeerde keuze en leden balverlies”, zei verwey, die zijn ploeg nog geen 2 minuten later weer op voorsprong zag komen. Karim El Attach was , met zijn linker, de maker. Voor rust scoorde Joeward Hoogenbergen na een uitbraak met een keihard schot nog 3-1.
Na de pauze ging SC Oranje nog opportunistischer spelen en schoven ze een verdediger door naar voren. “Maar wij bleven geconcentreerd spelen en kwamen niet in de moeilijkheden”, aldus Verwey.
Augusto Moyano Soto scoorde met de buitenkant van zijn voet de fraaie 4-1 en even later maakte Joeward Hoogenbergen zijn tweede van de middag: 5-1. Het slotakkoord was van Karim El Attach,  die met zijn derde doelpunt een belangrijk aandeel had in de overwinning.
Verwey vond de ruime zege niet eens geflatteerd.”Oranje heeft een aantal zeer goede spelers, maar die hebben wij ook. het verschil zat hem erin dat wij als team speelden.”
Naarmate de wedstrijd vorderde en SC Oranje kanslozer werd,  werden de duels volgens verwey grimmiger. “twee opstootjes moesten worden gesust. De scheidsrechter had zeker rood voor Oranje kúnnen trekken, maar deed het niet. Dat had voor mij ook zeker niet gehoeven, de scheidsrechter hield de wedstrijd ook in de hand. Ik ben wel trots op mijn spelers dat we het hoofd erbij hebben gehouden en de wedstrijd keurig hebben uitgespeeld.”

Uitslagen Vijfde klasse F
AZ 2000 – SC Oranje       6-1
CHRC – De Paasberg       0-5
Barneveld – Uchta            1-3
SVHA – Ewijk                     2-6
FC Jeugd – ESCA              2-2