AZ 2000 pakt koploper

8 april 2018 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft in de strijd tegen degradatie een belangrijke overwinning behaald. De ploeg van trainer Patrick Baltus won in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal met 1-0 van koploper De Treffers. Yancey Baars zorgde vanaf de strafschopstip voor de enige treffer.

Het winnende doelpunt viel in de laatste minuut. Quencey Mamber pakte na doorjagen de bal af van een Groesbeekse verdediger en werd vervolgens door de doelman van De Treffers binnen de beruchte lijnen neergelegd. Baars hield daarna de zenuwen in bedwang en bezorgde AZ 2000 de luid bejebelde zege.

“Op basis van de kansenverhouding vond ik de overwinning verdiend”, vertelde trainer Patrick Baltus van AZ 2000 na afloop. Baltus roemde ook de inzet van zijn ploeg.
AZ 200o staat met 19 punten uit 19 wedstrijden op een ‘veilige’ elfde plaats. SVP, de nummer twaalf, heeft 14 punten, maar kwam pas 16 keer in achtie. Uni VV, dat met 3-1 won bij Redichem is dertiende en laatste met 13 uit 18. De nummers twaalf en dertien spelen nacompetitie. Uit de derde klasse A degradeert geen enkele ploeg rechtstreeks door het uit de competitie gaan van het failliete SC Oranje.
AZ 200o speelt komende zaterdag (14 april) uit tegen Uni VV.

* Quency Mamber staat op het punt te worden neergelegd door de doelman van De Treffers. De bal gaat daarna op de stip. (Foto: Jan van Zomeren)


Yancey Baars knalt raak vanaf de stip. (Foto: Jan van Zomeren)


Yancey Baars (10) wordt fijn geknuffeld door zijn ploeggenoten na zijn benutte strafschop. (Foto: Jan van Zomeren)