Patrick Baltus boekt eerste succesje met AZ 2000

30 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft in de vierde klasse A de eerste periodetitel gewonnen. De ploeg van trainer Patrick Baltus, bezig aan zijn eerste seizoen bij de zaterdagclub, won de topper tegen DVV met 3-2. AZ 2000 is nu al zeker van een plek in de nacompetitie.

AZ 2000 en DVV begonnen beide met 14 punten aan het onderlinge duel. Bij een gelijkspel zou ook SCH (13 punten) nog kunnen profiteren. Winst was dus noodzaak voor de twee koplopers. “We hebben DVV direct onder druk proberen te zetten om DVV zo tot fouten te dwingen”, vertelde AZ-trainer Patrick Baltus (foto) na afloop. “Dat lukte in het eerste kwartier en DVV kwam niet goed in de wedstrijd. Dat leverde ons ook wat mogelijkheden op om tot kansen te komen, maar daar gingen we niet goed mee om.”
In de 26e minuut was het echter raak. Rick van Vliet besloot zijn actie binnen het strafschopgebied met een schot in de verre hoek: 1-0. Daarna zakte AZ wat weg en na een corner kwam DVV via een kopbal van Dennis Aerts op gelijke hoogte: 1-1. AZ 2000 ging toch nog met een voorsprong rusten. Vanuit balbezit bereikte AZ-doelman Max Rensen aanvaller Yancey Baars. De spits reageerde attent, won zijn duel en schoot op slag van rust de 2-1 binnen.
Baltus: “Ik hoopte dat wij na rust de spanning konden loslaten en op basis van voetbal en conditie de, met alle respect, oudere spelers van DVV konden overklassen. Helaas was dit niet het geval en maakte DVV toch weer gelijk.” 
De Duivenaren werden daarbij wel geholpen door de verder prima keepende Max Rensen. het was weer Dennis Aerts die van zijn foutje profiteerde: 2-2. “Het leek wel of wij deze tegengoal weer even nodig hadden om het initiatief over te nemen”, zei Baltus. AZ 2000 creëerde kansen en het was uiteindelijk Yancey Baars die na een mooie aanval met een kopbal 3-2 scoorde. Gino Lamarra leverde met een al even fraaie voorzet de assist.
“Deze voorsprong gaven we gelukkig niet meer uit handen door keihard voor elkaar te blijven werken”sprak een blije Baltus na afloop. “Deze periodetitel is een prijs voor de spelers, technische staf, vrijwilligers en bestuur van AZ 2000. Als trainer ben ik blij voor iedereen binnen de club, maar vooral trots op mijn jonge ploeg.”

In 4A gaat AZ 2000 nu aan kop met 17 punten uit 8 duels. SCH (16 uit 8), De Paasberg (15 uit 8), Nijmegen en DVV (beide 14 uit 8) zijn de achtervolgers. DVOV deelt met Excelsior Zetten en VCA de zesde plaats. 

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
EERSTE KLASSE D
Bennekom – SVZW                      4-2
Berkum – Hulzense Boys            4-1
DOS ’37 – FC Zutphen                 4-4
Duno D – Go Ahead Kampen     3-0
De Esch – Nunspeet                     0-1
KHC – WHC                                  1-4 
Vroomshoopse Boys – DETO    1-2

DERDE KLASSE A
Advendo ’57 – SDS ’55                1-2
ESA – Uni VV                               6-1
Keizerstad – Veluwezoom          2-4
SVP – Redichem                          3-0
SKV – De Treffers                        1-1
Zelos – AVW ’66                           2-4
SC Oranje was vrij

VIERDE KLASSE A
Alverna – SCH                              0-2
AZ 2000 – DVV                            3-2
DVOV – Oranje Blauw                3-1 
Excelsior Zetten – EMM             2-1
Nijmegen – Dodewaard              4-2
De Paasberg – VCA                      3-1
Wodanseck – Krayenhoff           0-3