AZ 2000 of ESCA in nacompetitie

27 april 2011 | Van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB Oost heeft DVE Trajanus, uitkomend in 4A van het zaterdagvoetbal, uit de competitie genomen. AZ 2000 of ESCA neemt nu de plek van de Nijmeegse ploeg over in de nacompetitie.

DVE Trajanus is uit de competitie gehaald omdat het op 12 maart van dit jaar in het duel met SC Oranje een ongerechtigde speler had opgesteld. DVE Trajanus won die wedstrijd met 8-0. De tuchtcommissie van de KNVB achtte bewezen dat bij de thuisclub Mert Guvenc onder de naam en op de spelerspas van Genco Guvenc had meegedaan. Mert Guvenc maakte eerder in het seizoen deel uit van de selectie van AWC uit Wijchen.
DVE Trajanus is niet alleen uit de competitie genomen, maar kreeg ook een boete van 350 euro. Daarnaast is de Nijmeegse club veroordeeld tot het betalen van de kosten van het proces. Die bedragen 175 euro.
Het uit de competitie halen van DVE Trajanus heeft verstrekkende gevolgen. De Nijmeegse ploeg won de tweede periodetitel, maar blijft nu verstoken van deelname aan de nacompetitie. De plaats van DVE Trajanus wordt overgenomen door AZ 2000 of ESCA. Oranje Blauw en SC Oranje zijn al verzekerd van een plek in de nacompetitie.
Alle uitslagen van DVE Trajanus zijn nu geschrapt. Dat is nadelig voor ESCA dat uit bij DVE Trajanus met 2-0 won en 3 punten moet inleveren. Het thuisduel ging met 2-1 verloren. AZ 2000 verloor tweemaal van DVE Trajanus (thuis met 4-0, uit met 2-1) en hoeft dus geen punten in te leveren.
AZ 2000 heeft 22 punten uit 13 duels (doelsaldo -1), ESCA behaalde uit 13 wedstrijden 19 punten (doelsaldo -3). AZ 2000 speelt op zaterdag 7 mei de laatste competitiewedstrijd uit tegen SC Oranje, ESCA ontvangt het onderaan staande Germania. AZ 2000 heeft op de slotdag dus aan een gelijkspel genoeg om boven ESCA te eindigen en daarmee een plek in de nacompetitie veilig te stellen.