AZ 2000 na zege in kwartfinale

26 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. Op sportcomplex Valkenhuzien was de ploeg van trainer Bob van Londen te sterk voor de zondagvoetballers van ESCA: 0-2.

Huib Terheggen, normaal spelend in het tweede elftal van AZ 2000, was door Van Londen naar het eerste gehaald. Het bleek een gouden greep. Terheggen scoorde na de pauze beide treffers voor de bezoekers.
“Voetballend waren ESCA en AZ 2000 gelijkwaardig”, vertelde Van Londen na afloop. “Maar wij scoorden ook nog goals. Daarnaast redde on ze keeper, Wesley Sio, nog een paar keer knap, want ook ESCA kreeg kansen.”
Terheggen besliste een kwartier voor tijd met zijn tweede doelpunt de wedstrijd. Van Londen: “De keeper van ESCA pakte de bal na een voorzet, maar bij het neerkomen maakte hij een paar rare capriolen. Hij liet de bal los en Huib kon de bal zo in het lege doel lopen.”
In de kwartfinale speelt AZ 2000, volgens het programma op donderdag 16 mei, op het terrein van Eendracht tegen de winnaar van het duel tussen ESA en Presikhaaf. Die laatste twee ploegen treffen elkaar op dinsdag 7 mei. “Dan moeten we maar eens voor een stuntje zorgen”, zei Van Londen lachend. “Voor ons een leuke wedstrijd, maar wij hebben natuurlijk niet de illusie dat we de Arnhem Cup kunnen winnen.”

Programma Arnhem Cup
Tweede ronde
ESA – FC Presikhaaf (wo 1 mei, 20.00 uur)
Jonge Kracht – HAVO (do. 2 mei, 20.00 uur)
SML – Duno (di. 7 mei 20.00 uur)
MASV – AVW ’66 (datum nog onbekend)
Arnhemse Boys – RKHVV (datum nog onbekend)

Kwartfinales, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Dinsdag 14 mei: VDZ – Jonge Kracht / HAVO
Donderdag 16 mei: ESA /Presikhaaf – AZ 2000
Dinsdag 21 mei: MASV / AVW ’66 – SML / Duno
Donderdag 23 mei: Arnhemse Boys / RKHVV – De Bataven