AZ 2000 laat kans op zege in topper liggen

16 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

De spelers van koploper AZ 2000 stapten zaterdag na afloop van het duel in de vierde klasse A met SCH (2-2) met een dubbel gevoel van het veld. De Arnhemse ploeg had niet verloren bij de nummer twee op de ranglijst, maar wel een 2-0 voorsprong verspeeld en een penalty gemist.

Trainer Patrick Baltus begreep de houding van zijn spelers. “Op basis van de kansenverhouding en de 0-2 voorsprong hadden wij verdiend om te winnen en als je bij 2-2 dan ook nog een penalty mis, is dat ontevreden gevoel te verklaren. Maar bij 2-2 haalde Nick Beijerinck ook nog een bal van onze doellijn. Zo eerlijk moeten we ook zijn.”
AZ 2000 begon sterk en kwam al binnen het half uur op een 2-0 voorsprong. Cristiaan Batista en Yancey Baars waren de doelpuntenmakers. “Het was jammer dat we door slap verdedigen al weer heel snel twee goals tegen kregen”, baalde Baltus.
Na de pauze golfde het spel op en neer. Van goed voetbal was geen sprake meer, maar de spanning vergoedde veel. AZ 200 kreeg via Yancey Baars nog een aardige kans en daar stond ook één mogelijkheid van SCH tegenover. De beste kans kreeg Ivory Willemsen. Hij mocht vanaf de strafschopstip aanleggen, maar hij miste.
“Ik ben met dit gelijkspel natuurlijk niet geheel tevreden, omdat we drie punten mee hadden kunnen nemen”, zei Baltus. “Dat de jongens er ook zo over denken, daar ben ik blij mee. We kijken uit naar de topper tegen DVV, op 29 oktober.”

AZ 2000 bleef ondanks het gelijkspel op basis van een beter doelsaldo koploper met 14 punten uit 7 duels, maar moet qua puntentotaal DVV naast zich dulden. SCH heeft 13 uit 7. Dan volgen VCA en De Paasberg met beide 12 uit 7. De paasberg miste de kans om medekoploper te worden door in Nijmegen bij het laaggeklasseerde Oranje Blauw met 3-3 gelijk te spelen.

Klik hier voor de uitslagen.