AZ 2000 klaart klus bij SC Oranje

7 mei 2011 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zich zaterdag geplaatst voor de nacompetitie van de vierde klasse A. De ploeg van trainer Bob van Londen (foto) had daarvoor aan een gelijkspel (1-1) bij SC Oranje genoeg.

Beide ploegen ontmoeten elkaar zaterdag 14 mei in het eerste nacompetitieduel van 4A opnieuw. Ditmaal is AZ 2000 gastheer. De derde deelnemer is Oranje Blauw. De winnaar van de nacompetitie van 4A speelt op zaterdag 28 mei de finale tegen de klasseperiodekampioen van 4B om een plaats in de derde klasse. In 4B strijden Redichem, De Glind en Veluwse Boys om die finaleplek.
SC Oranje en AZ 2000 waren zaterdag in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren echter voor de bezoekers. Na een indraaiende corner van Wesley van Londen werd de bal van de lijn gehaald. Even later had Bob van Zomeren te veel tijd nodig bij een mogelijkheid.
De grootste kans voor AZ 200 was voor Leridon Berdinay. Na een steekbal van Van Londen op Sidney Verweij liep Berdinay goed mee, maar hij schoot de bal over. AZ 2000 kwam 10 minuten voor rust toch op voorsprong. Van buiten het strafschopgebied scoorde Thijs van Doorn 0-1.
Ook de thuisclub was in de eerste helft enkele keren gevaarlijk geweest, maar topscorer Nayel Ben Ahmed en Stuart Dunlock hadden geen geluk bij de afronding.
Sidney Verweij kreeg na de pauze de eerste kans voor AZ 2000, maar daarna nam SC Oranje het initiatief over. De gasten kwamen goed weg toen Jonathan Pal na een corner de bal tegen zijn hand kreeg, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. En kwartier voor tijd viel de gelijkamker toch. Mick Roordink kopte raak uit een corner: 1-1.
AZ 2000 pakte met hangen en wurgen een punt, maar het was voldoende voor een plek in de nacompetitie.
“We zien het meer als een extraatje”, zei Wesley van Londen van AZ 2000 na afloop. “Oranje Blauw kunnen we pakken, maar SC Oranje is denk ik toch wel iets sterker dan wij. Maar we zullen er vol voor gaan. we hebben in ieder geval nog 2 leuke wedstrijden.”