AZ 2000 klaar voor topper tegen DVV

28 maart 2017 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft in de aanloop naar de topper tegen DVV geen fout gemaakt. De koploper in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal was veel te sterk voor het laaggeklasseerde Dodewaard: 5-0. Yancey Baars (foto) was met vier treffers de grootste plaaggeest voor de bezoekers.

 

“Yancey had de scherpte weer teug”, vertelde trainer Patrick Baltus  na afloop over zijn topscorer. “Donderdag heeft hij na de training nog wat extra afgewerkt en dat heeft zich uitbetaald.”
Baars opende met een tegendraadse kopbal op aangeven van Lorenzo Arends de score. Ook de tweede treffer kwam op naam van de oplettende Baars, die dankbaar profiteerde van geklungel in de Dodewaardse defensie. “Ondanks die voorsprong speelden we geen grootse wedstrijd”, meende Baltus, die kort na rust Lorenzo Arends een penalty had zien missen. “Lorenzo was zelf neergelegd en de keeper redde daarna op zijn inzet. Maar even later maakte Lorenzo zijn fout al goed. Hij kwam één op één met de keeper en legde de bal breed op Yancey.”
Na de hattrick van Baars zorgde Gino Lamarra halverwege de tweede helft voor 4-0. Lamarra kreeg de bal in de loop mee en knalde hard en hoog binnen. “Een fantastische aanval met een perfecte afronding”, klonk het bewonderend uit de mond van Baltus. Het laatste woord was weer aan Baars die de 5-0 eindstand op het bord zette.

AZ 2000 is zo weer een stapje dichter bij het kampioenschap. De Arnhemse ploeg gaat in 4A met 43 punten uit 18 duels aan kop. Achtervolger DVV heeft 33 punten, maar speelde een wedstrijd minder. Excelsior Zetten, dat thuis tegen Oranje Blauw niet verder kwam dan een gelijkspel (2-2), is derde met 30 uit 17. Komende zaterdag gaat AZ 2000 op bezoek bij DVV. Alleen een overwinning van de Duivense ploeg kan de spanning nog wat terugbrengen. De competitie in 4A gaat over 24 wedstrijden.

Lorenzo Arends (foto links) is in ieder geval ook tegen DVV van de partij. De aanvallende middenvelder had wegens zijn rode kaart in het duel met Nijmegen van de tuchtcommissie van de KNVB een schikkingsvoorstel van zes wedstrijden schorsing gekregen, maar daarmee gingen AZ 2000 en Arends niet akkoord. De tuchtcommissie bracht de schorsing uiteindelijk terug tot één wedstrijd. “En die heeft Lorenzo al uitgezeten tegen EMM”, aldus trainer Patrick Baltus.

De Paasberg en DVOV strijden nog volop mee om de vierde plaats, die mogelijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie. De Paasberg was dicht bij een zege, maar thuisploeg Nijmegen maakte in de laatste minuut uit een strafschop nog gelijk: 3-3. DVOV versloeg op het eigen sportpark De Pinkenberg het zwakke EMM met 4-1. DVOV miste ook nog twee strafschoppen.
De Paasberg is met 27 uit 17 vierde, DVOV (26 uit 18), Alverna (26 uit 18), Nijmegen (25 uit 18) en VCA (24 uit 17) volgen.