AZ 2000 hoopt op stunt tegen ESA

16 mei 2013 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 acht zich donderdagavond in de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup niet kansloos tegen ESA. “We zijn bijna compleet en hebben een goede ploeg. En een kans heb je altijd”, zegt AZ-trainer Bob van Londen.

Bij AZ 2000, dat uitkomt in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal, ontbreekt alleen Albert Kox. “Dat betekent dat we een goed elftal op de been kunnen brengen”, legt van Londen uit. ”Tegen ploegen die fysiek spelen, hebben wij het altijd moeilijk. Maar ESA is een voetballende ploeg, dan spelen wij ook altijd beter. Ik hoop op een mooie wedstrijd.”
ESA, dat eindigde in de top van de tweede klasse G, maar een plek in de nacompetie om promotie naar de eerste klasse net miste, is op het terrein van Eendracht de torenhoge favoriet. “Daar lopen we niet voor weg, maar je moet het eerst nog laten zien”, zegt Marcel Omvlee, trainer van ESA. “Daar komt bij dat we na met die 0-7 tegen DFS toch een aardige tik hebben opgelopen. Dat heb ik op de laatste training wel gemerkt. Ik ben dus heel benieuwd hoe we er voor staan.”
De winnaar van ESA – AZ 2000 speelt op dinsdag 28 mei in de halve finale tegen VDZ, dat dinsdag in de eerste kwartfinale met 2-1 won van Jonge Kracht.

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur

Donderdag 16 mei: ESA – AZ 2000              (2)
Dinsdag 21 mei: AVW ’66 – SML                  (3) 
Donderdag 23 mei: RKHVV – De Bataven     (4)

Halve finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Dinsdag 28 mei: VDZ – winnaar 2                (5)
Donderdag 30 mei: winnaar 3- winnaar 4    (6)

Finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Zondag 9 juni: winnaar (5) – winnaar (6)