AZ 2000 herovert koppositie na prima zege

8 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zich in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal knap hersteld van de 2-1 nederlaag van vorige week bij Dodewaard. De ploeg van trainer Patrick Baltus won met 3-0 van Krayenhoff en heroverde daarmee de koppositie.

Voetballend deden beide ploegen in de eerste helft weinig voor elkaar onder. “Maar wij waren wel wat gevaarlijker in de omschakeling”, vertelde trainer Patrick Baltus van AZ 2000 na afloop. 
D thuisclub kwam voor rust op een 1-0 voorsprong. AZ 2000 zette goed druk op de defensie van Krayenhoff en uiteineindelijk stelde Daan Meinen ploeggenoot en topscorer Yancey Baars in staat om de score te openen.  Ook na de pauze hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar AZ 2000 bleek over net iets meer individuele kwaliteiten te beschikken. Dat resulteerde in een schitterende individuele actie en dito afronding van Lorenzo Arends: 2-0.
“De 3-0 was een counter uit het boekje”, vertelde Baltus. In de omschakeling ontweek de razendsnelle Julio Martis een tackle, haalde de achterlijn haalde en trok de bal terug op Arends. Arends was vervolgens niet zelfzuchtig en speelde de bal door naar de vrijstaande Giovanni Oldenmenger, die knap afrondde: 3-0.
Omdat de koplopers VCA en DVV verloren, voert nu AZ 200o de ranglijst in 4A weer aan met 13 punten uit 6 duels. SCH, dat met 8-4 won bij DVV, staat met 12 uit 6 op een tweede plaats. Zaterdag 15 oktober staat de topper SCH – AZ 2000 op het programma. Baltus: “We gaan nu met vertrouwen naar Nijmegen.”

De zaterdagvoetballers van De Paasberg verspeelden twee kostbare punten bij het Velpse DVOV. De Paasberg deelt de derde plaats nu met Nijmegen, VCA en DVV. De vier ploegen hebben alle 11 punten uit 6 duels.

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal.