AZ 2000 hard toe aan zege

2 maart 2019 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 wacht in de derde klasse A al sinds 3 november van het vorig jaar op een zege. Na de driepunter tegen JVC Cuijck (2-1) verloor de Arnhemse ploeg zeven van de acht wedstrijden en leverde alleen de ontmoeting met De Treffers (1-1) nog een punt op. Vooral de thuisnederlagen tegen de concurrenten Redichem (1-4) en Excelsior Zetten (0-5) kwamen hard aan. De formatie van trainer Patrick Baltus is zaterdagmiddag (2 maar) alleen gebaat bij een zege op Uni VV.

Baltus erkent het belang van het duel met concurrent Uni VV. “Maar dat heb ik ook gezegd van de wedstrijden tegen Redichem en Excelsior. Die waren ook heel belangrijk. Ik denk dat ik dat maar niet meer zeg.”
AZ 2000 staat met 11 punten uit 14 wedstrijden op een twaalfde en voorlaatste plaats. Uni VV staat een plekje hoger met 11 uit 13. Beide ploegen bekleden een positie die aan het einde van het seizoen verplicht tot het spelen van nacompetitie. Excelsior, de nummer laatst met 8 uit 15, staat op een rechtstreekse degradatieplaats.

Patrick Baltus geeft aanwijzigingen. (Foto: Jan van Zomeren)

Baltus hoopt met AZ 2000 ook de nacompetitie te ontlopen. “Waarom we zo laag staan? Als ik daar het antwoord op wist, hadden we er niet gestaan”, vertelt de geplaagde coach. “We beginnen vaak heel goed aan een wedstrijd, maar als we op achterstand komen, valt het vertrouwen weg. Dan wordt het team ook een ploeg van individualisten en doen we niet meer wat we hebben afgesproken.”

Gezien de individuele kwaliteiten zou AZ 2000 in de middenmoot moeten staan, vindt Baltus. “Maar met individuele kwaliteiten alleen kom je er niet. Je moet met elkaar hetzelfde denken en ook uitvoeren. Dat besef zal er tegen Uni VV moeten zijn.”
AZ 2000 hoeft nog niet te wanhopen, want JVC Cuijk (12 uit 14), Redichem (13 uit 12) en Zelos (15 uit 14) staan nog binnen bereik. Een zege mag echter niet langer meer uitblijven.
AZ 2000 – Uni VV begint zaterdagmiddag (2 maart) om 14.30 uur. In 3A haalt ESA in bij Oeken.

Klik hier voor het voetbalprogramma 1, 2 en 3 maart.

* Foto rechts boven: spelmoment uit het duel AZ 2000 – Be Quick Zutphen (0-4). (Foto: Jan van Zomeren)

Coach Patrick Baltus kijkt vanaf de bank toe als een verdediger van AZ 2000 een tackle inzet in het thuisduel met Be Quick Zutphen, vorige week zaterdag. De gasten wonnen met 4-0. (Foto: Jan van Zomeren).