AZ 2000 haalt uit tegen Wodanseck

24 september 2011 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zaterdag in 4A de eerste zege van dit seizoen behaald. De Arnhemse ploeg won op het  sportpark aan de Drielsedijk met 4-0 van Wodanseck. Wesley van Londen maakte 3 goals.

 

 

AZ 2000 had voor de pauze het iets betere van het spel. De thuisclub kwam al na 10 minuten op 1-0. Wesley van Londen scoorde de treffer na een goede actie van Achmed Yiaar, die 3 man had uitgespeeld. Kort daarop was Van Londen dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn schot raakte de lat. De thuisploeg ontsnapte nog voor rust aan de gelijkmaker toen ook Wodanseck de bal tegen de dwarsligger schoot.
AZ 2000 liet via Bob van Zomeren ( kopbal op de paal) en Ulas Tuncer de kans op een hogere score liggen.
Na rust besliste Wesley van Londen al snel de wedstrijd. Eerst scoorde hij van afstand, even later uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied: 3-0. Op aangeven van Thijs van Doorn bepaalde Bob van Zomeren de eindstand op 4-0.
Ook Wodanseck was zo nu en dan gevaarlijk, maar doelman Maniche Grootewolfhaar redde telkens knap.
Kort voor tijd had Ulas Tuncer de 5-0 op de schoen, maar hij liet de grote kans onbenut.
De nieuwe aanwinst Albert Kox is vanaf nu speelgerechtigd. De KNVB heeft de oud-speler van ondermeer De Bataven en Arnhemse Boys toestemming verleend voor AZ 2000 uit te komen. De Arnhemse ploeg speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd bij DVE Trajanus.

 Uitslagen 4A
Germania – ESCA                    1-5
Alverna –  Ede/Victoria          2-3
SC Oranje – DVE Trajanus     2-2
DUNO D – Oranje Blauw         2-2
AZ 2000 – Wodanseck           4-0
EMM – Wageningen                 2-6