AZ 2000 haalt stevig uit: 7-4

2 april 2011 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft in het inhaalduel in de vierde klasse A tegen Blauw Wit flink uitgehaald. De ploeg van trainer Bob van Londen (foto) was op het eigen sportpark aan de Drielsedijk te sterk voor Blauw Wit: 7-4.

AZ 2000 liep na een kwartier tegen een achterstand op en na het missen van 3 opgelegde kansen kopte Leridon Berdinay uit een corner van Wesley van Londen in: 1-1. Bob van Zomeren benutte een strafschop na een overtreding op Damir Alijagic: 2-1. Een foutje van Sidney Verweij leidde de gelijkmaker van de Nijmegenaren in: 2-2.
Wesley van Londen zorgde met een verwoestende uithaal een kwartier na rust voor 3-2. Na de 4-2 van Sidney Verweij op aangeven van Bob van Zomeren leek het duel beslist. Toch kwam Blauw Wit nog terug, maar na de 5-3 van Adil Oulalite en een rode kaart voor de doelman van de gasten na het uitschelden van de scheidsrechter, was het gevaar voor AZ 2000 geweken. Sidney Verweij scoorde 6-3, waarna de gasten mooiste treffer van de middag scoorden. Na de aftrap vloog de bal vanaf de middenlijn in het doel van AZ 2000. vanaf de af: 6-4. Adil Oulalite, uitstekend ingevallen, bepaalde de eindstand op 7-4.
“We hebben niet zo heel goed gespeeld, maar wel 7 doelpunten gemaakt. Daar zijn we heel blij mee”, zei Wesley van Londen, speler van AZ 2000.