AZ 2000 haakt aan bij subtop

16 oktober 2018 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft zijn draai in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal gevonden. De Arnhemse ploeg is de klap van de 0-7 thuisnederlaag in de eerste wedstrijd tegen Dieren te boven. Daarna volgden een gelijkspel en twee overwinningen. Afgelopen zaterdag was de formatie van trainer Patrick Baltus op sportpark De Bilderberg in Oosterbeek te sterk voor het thuisspelende OVC ’85: 1-4.

AZ 2000 kreeg al in de eerste helft enkele kansen, maar de afronding was toen nog onder de maat. Op slag van rust kreeg ook OVC ’85 een prima mogelijkheid, maar ook die werd niet in een doelpunt omgezet.
Na de pauze leidde een Arnhemse counter tot een strafschop. Quency Mamber werd neergelegd in het strafschopgebied, waarna Richard Valkeneer het vonnis vanaf elf meter voltrok: 0-1. Mamber was, na weer een snelle tegenstoot, verantwoordelijk voor de 0-2. De aanvaller bleef, oog in oog met de OVC-doelman, uiterst koel. 
Vincent van Weelden bracht de spanning met nog bijna een kwartier te spelen terug: 1-2. Na voorbereidend werk van Max van Meeteren en Nathan van Arneman zorgde Bryan van Schooten al snel na de Oosterbeekse treffer voor de beslissing: 1-3. Van Arneman stond daarna ook aan de basis van het laatste Arnhemse doelpunt. Maber mocht de bal in het lege doel schieten: 1-4.
“We maken progressie en raken steeds meer op elkaar ingespeeld”, jubelde AZ-trainer Patrick Baltus. 1-4. “Komende zaterdag zijn we vrij en hebben we een gezellig teamuitje. Een week later wacht de kraker bij ESA.”
AZ 2000 klom door de overwinning naar de vierde plaats op de ranglijst met 7 punten uit 4 wedstrijden. Dieren (10 uit 4), Be Quick Z (9 uit 3) en SKV (8 uit 4) bezetten de eerste drie plaatsen.

ESA in slotfase onderuit

ESA staat na de 1-0 nederlaag bij Dieren met 6 uit 4 op een vijfde plaats. De Arnhemse ploeg incasseerde tegen de nieuwe koploper de tweede nederlaag van het seizoen. Veel zegt dat nog niet, want de formatie van trainer Peter Gerritsen heeft nu de lastige uitwedstrijden bij Be Quick Z en Dieren al gehad.
ESA trad aan zonder middenvelder Tom Titarsolej (vakantie) en dat betekent meteen een flinke slok op een borrel. Ook zonder zijn spelmaker kregen de bezoekers echter enkele kansen, maar die bleven onbenut. Tien minuten voor tijd besliste Rick Verlaan voor Dieren de wedstrijd. De aanvaller werd na Arnhemse balverlies op het middenveld op maat bediend en maakte vrij voor ESA-doelman Remon Elbers geen fout: 1-0.

* Foto geheel boven: Bryan van Schooten haalt uit en zet AZ 2000 in de uitwedstrijd tegen OVC ’85 op een beslissende 1-3 voorsprong. (Foto: Jan van Zomeren)
* Ook onderstaande foto ’s uit het duel OVC ’85 – AZ 2000 zijn van Jan van Zomeren.


Quency Mamber van AZ 2000 scoort zijn tweede treffer en zet daarmee de 1-4 eindstand op het bord in de uitwedstrijd tegen OVC ’85.


Quency Mamber krijgt na zijn tweede treffer de felicitaties van zijn ploeggenoten.