AVW ’66 wint, pak slaag ESA

23 september 2017 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft de rentree in de tweede klasse G gevierd met een overwinning. De ploeg van trainer Wouter van der Ent won op het Westervoortse sportpark Hamerden met 4-1 van Lunteren. ESA was minder succes bij de terugkeer. De Arnhemse formatie verloor thuis met 7-0 van Veensche Boys.

AVW ’66 beleefde een glorieuze opening van de competitie. De Westervoorters kwamen in de 25e minuut op aangeven van Ivo Rigter door Martijn Derksen op een 1-0 voorsprong. Lunteren was nauwelijks bekomen van de schrik toen Rigter twee minuten later de Veluwse doelman in de korte hoek verraste: 2-0.
Een kwartier na rust leek de wedstrijd beslist. Een speler van Lunteren moest na een overtreding met een rode kaart van het veld, waarna Martijn Derksen de bal uit een vrije trap in het Lunterense doel knalde: 3-0. De bezoekers deden echter snel wat terug (3-1), maar Robin van Otegem herstelde in de 73e minuut de oude marge: 4-1. Die stand stond ook bij het laatste fluitsignaal op het scorebord.
Zaterdag gaat AVW ’66 in Apeldoorn op bezoek bij AGOVV, dat op de eerste speeldag thuis met 5-0 onderuit ging tegen Owios.

ESA kende een mindere leuke dag bij de terugkeer in de tweede klasse en ging op sportcomplex Rijkerswoerd genadeloos onderuit tegen Veensche Boys. De onzekere defensie van de thuisploeg ging zowel opbouwend als verdedigend herhaaldelijk in de fout en dat leidde bij rust al tot een 0-3 achterstand.
“Ik weet wat de ploeg en dat is veel beter dan we hebben laten zien. Individuele fouten werden keihard afgestraft”, zei trainer Peter Gerritsen van ESA na afloop. “Na rust zouden we volle bak spelen en met veel druk vooruit. Als het dan 1-3 wordt, kan een wedstrijd nog kantelen.”
Mogelijkheden voor Jordy Folman en Job Seinen bleven echter onbenut. De thuisploeg zocht het ook steeds vaker in individuele acties, waarvan er niet eentje lukte. De bezoekers uit Nijkerkerveen profiteerden dankbaar van de geboden ruimte en het vele balverlies aan Arnhemse kant. Met 0-7 kwam ESA er nog genadig vanaf.
“Normaal spelen we heel compact, maar vandaag niet. Dat wordt in de tweede klasse afgestraft”, stelde Gerritsen vast. Ik hoop dat deze offday een incident was. Ja, ik ben geschrokken. Dit was de grootste nederlaag in mijn carrière bij ESA.”
Zaterdag krijgt ESA de kans zich te revancheren in de uitwedstrijd tegen Lunteren.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal bezorgde Olaf Jonkman het Velpse DVOV de overwinning tegen De Paasberg. Zijn treffer in de 30e minuut was de enige van de wedstrijd: 1-0. Trainer Patrick de Nooijer van DVOV typeerde het duel als ‘rommelig’. “Geen van beide ploegen stak er bovenuit. Wij kregen kansen op 2-0, maar ook De Paasberg had een paar mogelijkheden. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest.”
OVC ’85 debuteerde op competitieniveau met de hoofdmacht als zaterdagclub en vierde dat met een overwinning. In de thuiswedstrijd tegen DVV kwam de Oosterbeekse ploeg voor de o pauze nog niet tot scoren, maar trainer Wim Kamphuis bracht na de pauze aanvaller Joost Jansen in het veld. Het bleek een gouden wissel. Jansen scoorde twee keer, waarna Terrence Mayioma de eindstand op 3-0 bepaalde.

* Foto boven: Martijn Derksen van AVW ’66 wordt onderuitgehaald door een verdediger van Lunteren. (foto: Nico Kooij).
* Foto linksmidden: Typerend beeld voor heel ESA. Jeroen van Damme kijkt toe hoe een speler van Veensche Boys de bal kopt. Geheel rechts ESA-trainer Peter Gerritsen. (Foto: Kees van den Heuvel)
* Zie ook de foto ’s onder de uitslagen.
 

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (23 september)
EERSTE KLASSE C
DHSC – LRC                                         0-2
GRC – Duno D                                      0-1
De Merino ’s – Sliedrecht                   2-1
SVL – DTS Ede                                     2-2
Bennekom – WNC                               0-0
GJS – Montfoort                                   2-1
Delta Sport ’95 – Woudenberg         7-2

TWEEDE KLASSE G
Valleivogels – Lelystad ’67                  1-2
Renswoude – Scherpenzeel               1-3
FC Horst – VSCO ’61                            2-0
Owios – AGOVV                                   5-0
Blauw Geel ’55 – VVOP                       3-1
ESA – Veensche Boys                          0-7 
AVW’66 – Lunteren                             4-1

DERDE KLASSE A
Redichem – Candia ’66                       2-1
Advendo ’57 – Uni VV                         1-1
AZ 2000 – VRC                                    0-3
Veenendaal – Zelos                              3-2
SKV – De Treffers                                0-2
SVP – SC Oranje                                   0-4
Keizerstad – Dieren                             0-6

VIERDE KLASSE B
OVC ’85 – DVV                                     3-0
DVOV – De Paasberg                          1-0
Zeewolde – Wodanseck                      3-1
Fortissimo – Vierhouten ’82               2-0
EFC ’58 – Prins Bernhard                   2-2
Harskamp – Veluwse Boys (21 oktober)

ZONDAGVOETBAL
VIERDE KLASSE F
Zaterdag 23 september
Westervoort – Jonge Kracht               0-6
OSC – DVOL                                          1-3


Verdediger Michel Bakanga van ESA in duel met aanvaller Danny Brouwer van Veensche Boys. De defensie van de thuisploeg kreeg geen vat op Brouwer, die drie keer scoorde. (Foto: Kees van den Heuvel)


Mark Schulte van AVW ’66 in duel met een verdediger van Lunteren. (Foto: Nico Kooij)