‘AVW’66 werkt niet hard genoeg’

26 februari 2011 | Van onze AS-redactie

AVW’66 heeft het zaterdag voor eigen publiek helemaal laten afweten. De ploeg verloor met 0-3 van DOS’37 en blijft in de moeilijke hoek van de eerste klasse D zitten.

Het had misschien de doorbraak naar de middenmoot moeten worden. Bij winst had AVW’66 immers wat vrijer kunnen ademhalen en zijn blik naar boven kunnen richten. Die kant leek het in de eerste helft wel degelijk op te gaan. AVW voetbalde niet sprankelend maar wel heel behoorlijk en hield zijn opponent uit Vriezenveen in toom. Maar dat goede gevoel was na ruim een kwartier in de tweede helft volledig verdwenen. Een serie fouten, in de verdediging maar ook op het middenveld, leidde in de 48e, 54e en 62e minuut tot een 0-3 achterstand. De doelpuntenmakers voor DOS’37 waren Ten Hove (2) en Pikkemaat. Alle goede bedoelingen van AVW  waren daarmee in één klap de grond ingeboord, de ploeg speelde een verloren wedstrijd.

De teleurstelling was groot in het Westervoortse kamp. Trainer Roberto Straal: “Hier hebben we de hele week naartoe gewerkt en dan loopt het zo dramatisch af. Ik vind opnieuw dat de ploeg er niet alles aan gedaan heeft. Dat is frustrerend. Voetbaltechnisch komen we op dit niveau tekort, we kunnen zomaar van iedereen verliezen. Alleen met een juiste instelling en met hard werken kunnen we punten pakken. Die instelling was er niet.”
Voelt de trainer zich door zijn spelers in de steek gelaten? Straal: “Het gaat niet om mij, maar om AVW’66. Ik wil graag in de eerste klasse blijven, maar ik ben volgend seizoen weg, de spelers moeten het zélf doen.”
Hoe nu verder? “Eerst twee dagen sjagrijnig zijn, daarna proberen we de draad weer op te pakken.”

Andere uitslagen 1D:
Be Quick’28 – Dronten                 3-1
Bennekom – FC Horst                  3-0
Zwart Wit ’63 – Go Ahead K         0-2
Barneveld – DZC ’68                     1-0
DOS Kampen – VVOG                   3-4
Zutphen – WVF                              0-2