AVW ’66 weer stap dichter bij titel

27 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Koploper AVW ’66 moet nog een weekje wachten op de titel in de tweede klasse G. De Westervoortse ploeg won thuis met 4-3 van CJV ‘ers, maar concurrent ASC ’62 pakte ook de winst. Met nog twee duels voor de boeg bedraagt de voorsprong 4 punten.

De titel lijkt AVW ’66 nog nauwelijks te kunnen ontgaan. Met nog een uitwedstrijd tegen Enter Vooruit (4 mei0 en een thuisduel met het al gedegradeerde Oranje nassau (11 mei) blijft trainer Stef van Meerveld echter voorzichtig. “Want we hadden het ook tegen CJV ‘ers heel lastig in de eerste helft. Zij hadden zelfs het betere van het spel”, zo had Van meerveld geconstateerd.
Toch ging AVW ’66 met een 1-0 voorsprong pauzeren. Op slag van rust kopte Daan Boonman raak na een uitstekende voorzet van Mark Schulte. “Maar we kwamen niet goed uit de kleedkamer”, vertelde Van Meerveld. “We hadden de bal zelf nog niet aangeraakt, toen een speler van CJV ‘ers de bal uit een vrije trap ongehinderd in mocht koppen.”
Robin van Otegem had daarna de kans de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar de 2-1 viel pas in de 61e minuut. Specialist Roy Bouwman schoot de bal uit een vrije trap in de kruising. Erg lang mocht AVW ’66 niet genieten van die voorsprong. Drie minuten later schakelden de gasten na balverlies van AVW ’66 razendsnel om en dat betekende 2-2.
Twintig minuten voor tijd draaide Robin van Otegem weg bij zijn tegenstander en rondde bekwaam af: 3-2. Van Meerveld: “Kort daarop kregen we een strafschop tegen en marc van Ansem pakte die pingel. Dat was het breekpunt.”
In de 90e minuut besliste Van Otegem met zijn tweede treffer de wedstrijd: 4-2. In blessuretijd deden de gasten nog eenmaal wat terug. Eindstand: 4-3.

* Foto homepage: De spelers van AVW ’66 vieren een feestje na de 3-2 van Robin van Otegem.

Uitslagen Tweede klasse H
AVW ’66 – CJV ‘ers                    4-3
Dieren – Vroomshopse Boys     0-0
DZC ’68 – Enter Vooruit            0-3
Hulzense Boys – ASC ’62          1-5
Bergentheim – Oranje Nassau  5-2
Be Quick ’28 – Nieuwleusen     4-0  
OZC – Den Ham                       1-2

Stand aan kop
1. AVW ’66                 24-49
2. ASC ’62                  24-45
3. Vroomshoopse B    24-43
4. Enter V                   24-39


Doelman Marc van Ansem is uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’. De bloemen zijn voor hem. (Foto: Ferry Leenders)