AVW’66 wacht weer een pittige klus

30 september 2010 | Van onze AS-redactie

AVW’66 staat zaterdag weer voor een pittige klus: een bezoekje aan SDV Barneveld, de nummer twee van de eerste klasse D. Trainer Roberto Straal stuurt in principe hetzelfde elftal het veld in als vorige week. 

Met andere woorden: Straal houdt vertrouwen in zijn ploeg, ondanks het feit dat AVW’66 vorige week op de pijnbank ging tegen DOS Kampen (0-3).  Straal: “Nu is DOS wel een van de betere ploegen in deze klasse. Maar een feit blijft dat wij een hele slechte wedstrijd speelden. Dat heeft me wel pijnlijk verrast, maar dat wil niet zeggen dat ik plotseling geen vertrouwen in mijn spelers zou hebben. Dat heb ik namelijk wel degelijk. Dinsdag hebben we al weer een goede oefenwedstrijd tegen Arnhemse Boys gespeeld en met 4-1 gewonnen. Dat geeft moed.”

AVW’66 heeft ook nog niet in de sterkste opstelling kunnen spelen. Kevin  Walsh en Bas Pelgrum zijn nog niet hersteld van blessures, Aram Lak is geschorst. Met name in de aanval komt de ploeg uit Westervoort daardoor slagkracht tekort. Eén treffer in vier wedstrijden zegt daarover voldoende.
Straal: “Dat is het probleem. We creëren namelijk wel kansen, gelukkig maar. Maar nu komt te veel op de schouders terecht van spits Robin van Otegem. Hij is vorige week net 17 jaar geworden., dus je mag niet te veel verwachten. Hij wordt nu min of meer voor de leeuwen gegooid. Als Lak straks terug is, dan krijgen we voorin meer mogelijkheden.  Dan kunnen die twee eindelijk aan elkaar wennen. Dat gaat helemaal goed komen, daar ben ik honderd procent van overtuigd.”

Onzekerheid bestaat er nog over het meespelen van keeper Ralph Pruijn, die een schouderblessure heeft.

 

.