AVW ’66 verovert de koppositie

16 maart 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 heeft zaterdag in de tweede klasse H de koppositie veroverd. De Westervoortse ploeg won thuis met 2-1 van OZC, terwijl de concurrenten, ASC ’62 en Vroomshoopse Boys steken liet vallen.

OZC was in de openingsfase de betere ploeg, maar gaandeweg nam AVW ’66 het initiatief over. Dit leidde in de 38e minuut tot de openingstreffer. AVW’66 zette de defensie van OZC onder druk, waarna Ronald Eitens na slecht uitverdedigen raak schoot: 1-0.
Met de wind in de rug kwam OZC vijf minuten na rust op gelijke hoogte: 1-1. AVW’66 kreeg daarna via Robin van Otegem en Dennis Aerts voor beiden twee grote kansen, maar die bleven onbenut. De winnende treffer viel pas vijf minuten voor tijd. Daan Boonman kroonde zich met zijn tweede treffer tot matchwinnaar.
AVW’66 gaat nu met 34 punten uit 17 wedstrijden aan kop in 2H. Ook ASC ’62, dat thuis niet verder kwam dan een gelijkspel (0-0) tegen Enter Vooruit, heeft 34 punten, maar staat op basis van een slechter doelsaldo op een tweede plaats. Vroomshoopse Boys, dat met 3-2 verloor bij Bergentheim, is derde met 32 punten.
Trainer Stef van Meerveld blijft ondanks de koppositie realistisch. “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We willen dit vasthouden, maar het is al gebleken dat in de ze klasse iedereen van elkaar kan winnen.”