AVW ’66 – VDZ, fraai affiche in eerste kwartfinale van toernooi om Arnhem Cup

24 april 2018 | Van onze AS-redactie

In het toernooi om de Arnhem Cup staat vanavond (dinsdag 24 april) de eerste kwartfinale op het programma. Twee oud-winnaars, AVW ’66 en VDZ, nemen het op het terrein van Eendracht tegen elkaar op. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Omar Khalifa. Hij wordt geassisteerd door Marco ten Broek en Eric Huisman.

VDZ, dat in de vorige eeuw de Arnhem Cup vijf keer won, schakelde in de eerste ronde bekerhouder Duno uit. Dat was een knappe prestatie tegen de Doorwerthse ploeg, die met een bij elkaar gekochte ploeg op het punt staat te promoveren naar de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal.
In de competitie laat VDZ, dat in de laatste vijf wedstrijden alleen uit bij VVO (0-0) een punt pakte, het volledig afweten. Een hoge eindklassering, die op basis van de aanwezige kwaliteit wel was verwacht, zit er daarom niet meer in. Het seizoen is echter nog niet verloren voor de ploeg van trainer Habib al Mohsinawi (foto), want een zege op 6 mei in de inhaalwedstrijd bij FC Trias, bezorgt VDZ de tweede periodetitel en daarmee een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Tegenstander AVW ’66 presteert uitstekend in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Wouter van der Ent staat op een vierde plaats en is op basis van een hoge eindklassering al zo goed als zeker van een plaats in de nacompetitie. Afgelopen zaterdag verloor AVW ’66 met 3-2 bij VVOP, maar de voorsprong op nummer vijf Lunteren bedraagt met nog vier duels voor de boeg 9 punten.

In het toernooi om de Arnhem Cup schakelde AVW ’66 in de eerste ronde klassegenoot ESA uit. In Arnhem won de Westervoortse ploeg met 3-0. AVW ’66 won de Arnhem Cup voor het laatst in 2013. De finale tegen ESA eindigde na verlenging toen in 1-1, waarna AVW ’66 de strafschoppen beter nam. Ook in 2010 stonden de Westervoorters in de eindstrijd, maar in een bikkelhard gevecht was FC Presikhaaf met 3-2 te sterk.

VDZ won de Arnhem Cup in 1987, 1988, 1991, 1993 en 1999. De eerste drie keer gebeurde dat onder leiding van trainer Jan Schmitz, die met zijn ploeg ook nog een keer een finale verloor. De Arnhemse ploeg stond voor het laatst in 2016 in de finale. Duno was daarin met 2-0 te sterk. in 2017 reikte VDZ tot de halve finale. In een boeiende en harde wedstrijd gingen de Arnhemmers toen met 4-3 ten onder.

Woensdag 25 april staat de tweede kwartfinale van het 49e toernooi om de Arnhem Cup op het programma. Eendracht neemt het dan op tegen de zaterdagvoetballers van De Paasberg. Ook dat duel begint om 20.00 uur.
Volgende week staan nog OVC ’85 – MASV (dinsdag 1 mei) en de Arnhemse stadsderby SML – AZ 2000 (donderdag 3 mei) op de rol.