AVW ’66 terug in tweede klasse

9 mei 2017 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 is na een jaar weer teruggekeerd in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Wouter van der Ent versloeg zaterdag in Ederveen thuisploeg Advendo ’57 met 4-2. AVW ’66 werd daardoor onbereikbaar voor ESA, dat dit seizoen wel twee keer te sterk was voor de Westervoortse ploeg.

AVW ’66 is de terechte kampioen. De eerste wedstrijd van de competitie ging op 3 september van het vorig jaar nog verloren tegen ESA (2-0), maar de Westervoorters lieten daarna tot de thuiswedstrijd op 4 maart tegen ESA (2-7 nederlaag!) geen steek meer vallen. Het werd nog spannender aan kop van de ranglijst, toen Sportclub Veluwezoom zich half maart 2017 terugtrok uit de competitie en alle resultaten van Velpse club werden geschrapt. AVW ’66, dat met 6-2 van Veluwezoom had gewonnen, moest daardoor drie punten inleveren. ESA, dat eerder gelijk had gespeeld (2-2) tegen Veluwezoom, slechts één.

AVW ’66 en ESA deelden na 15 wedstrijden toen de koppositie met 39 punten. Maar waar AVW ’66 haar wedstrijden bleven winnen, ging ESA links en rechts punten morsen. De 4-3 nederlaag van ESA op 29 april bij SVP, de eerste van het seizoen, bracht AVW ’66 in een zetel. Met nog twee duels voor de boeg en vijf punten voorsprong begon de ploeg van trainer Wouter van der Ent aan de klus bij Advendo ’57.

AVW ’66 dacht in Ederveen al snel op rozen te zitten toen Jaimy Toonen Dekkers al in de 5e minuut met een fraai afstandsschot de bezoekers op 0-1 zette. De vreugde was van korte duur, want Advendo ’57 draaide binnen de kortste keren de rollen om. De thuisploeg scoorde in de 8e en 12e minuut en AVW ’66 moest plotseling in de achtervolging: 2-1.
De Westervoortse ploeg raakte echter niet in paniek en Ivo Rigter zorgde na ruim een half uur voor de gelijkmaker. Topscorer Martijn Derksen zorgde er met zijn 24e doelpunt op slag van rust voor dat de ploeg van trainer Wouter van der Ent na een verkeerde terugspeelbal zelfs met een voorsprong kon gaan pauzeren: 2-3. Een kwartier na de hervatting scoorde Ivo Rigter de bevrijdende 2-4.
Dat ESA in de slotfase nog de zege pakte tegen Zelos (3-2) was daardoor niet meer van belang. De Arnhemse ploeg stak samen met AVW ’66 dit seizoen met kop en schouders boven de andere ploegen uit, maar moet nu via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse afdwingen.

Met 19 overwinningen in 21 wedstrijden ging de titel in de derde klasse A naar de ploeg die daar dit seizoen het meeste recht op had. Aanvoerder Mick Steenvoorden van AVW ’66 scoorde met zijn ploeg de meeste treffers (72) en kreeg er ook het minste tegen (22).

* Foto rechts midden: Aanvoerder Mick Steenvoorden wint een kopduel van zijn tegenstander. (Foto: Ferry Leenders)
* Ook alle andere foto ’s zijn gemaakt door Ferry Leenders.


Martijn Derksen passeert de doelman van Advendo ’57 en zal AVW ’66 op slag van rust op een 3-2 voorsprong zetten.


Middenvelder Mike Teeuw glipt langs zijn tegenstander.


Erik Schulte torent hoog boven zijn tegenstander uit.