AVW ’66 stuit op aangeslagen Spero

19 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Spero en AVW ’66 strijden dinsdag in het toernooi om de Arnhem Cup om een plek bij de laatste vier. Het duel op het Eendracht-terrein begint om 20.00 uur. De winnaar speelt in de halve finale tegen hoofdklasser AFC Arnhem.

De vraag is of Spero zich heeft hersteld van de uitschakeling in de nacompetitie. Zondag verloor de ploeg uit Elst in eigen huis met 1-0 van DVC ’26. De uitwedstrijd in Didam was geëindigd in een gelijkspel: 0-0. Spero kan nu promotie naar de tweede klasse vergeten.
Twee dagen na de teleurstellende uitschakeling moet Spero aan de bak tegen AVW ’66, dat het tweede klasserschap in het zaterdagvoetbal al in de reguliere competitie veiligstelde. De ploeg van trainer Amir Hashemi is dinsdagavond dan ook licht favoriet.

Beide ploegen troffen elkaar in de vorige editie van het toernooi om de Arnhem Cup in de kwartfinale. Spero was toen met 2-1 te sterk. In de finale verloor de Elster formatie in 2014 na verlenging met 4-2 van RKHVV.
In 2013 stond AVW ’66 in de finale. De Westervoorters wonnen twee jaar geleden na strafschoppen van ESA, nadat 120 minuten voetbal geen winnaar had opgeleverd: 1-1.

AVW ’66 was in de huidige editie in de eerste ronde vrijgeloot en was in de tweede ronde te sterk voor de zaterdagvoetballers van SC Oranje: 1-3. Spero hoefde de eerste ronde niet in actie te komen, omdat babberich zich terugtrok. De ploeg van de vertrekkende trainer Berry Arends won in de tweede ronde na strafschoppen van Sportclub Bemmel. De eindstand na de reguliere speeltijd was 2-2.

De winnaar van het kwartfinaleduel tussen Spero en AVW ’66 speelt op dinsdag 26 mei tegen de zondagse hoofdklasser AFC Arnhem. In de andere halve finale staan de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem op donderdag 28 mei tegenover Duno, dat dit seizoen uitkwam in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.