AVW’66 strikt Van Meerveld en Pol

24 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Stef van Meerveld (foto) en Wim Pol vormen volgend seizoen een trainersduo bij AVW’66. Het tweetal krijgt de leiding over de eerste selectie van de zaterdagse tweedeklasser. Het duo volgt Scott Calderwood op. Hij vertrekt naar Silvolde.

Voor de opvolging van Calderwood heeft de technische commissie (tc) van AVW’66 gekozen voor een interne oplossing. Wim Pol, die in het verleden al vele technische functies bij de Westervoortse club vervulde, is nu al de assistent van Calderwood en Van Meerveld is momenteel trainer van het tweede elftal. Van Meerveld, die zijn voetbalcarrière begon bij Gazelle Nieuwland, speelde ook in het eerste elftal van AVW’66.
“We hebben met enkele kandidaten gesprekken gevoerd, maar we kwamen toch weer terug bij Stef”, vertelt Wim Schulte, voorzitter van de technische commissie van AVW’66. “We hebben het er ook met de selectie over gehad en uiteindelijk gekozen voor continuïteit. Stef en Wim zijn mensen die de club al kennen.”
Van Meerveld en Pol geven ook een vervolg aan hun trainersopleiding. Schulte: “Stef meldt zich volgend seizoen aan voor de cursus TC II en Wim voor TC I.”
Van Meerveld is heel blij met zijn aanstelling voor komend seizoen. “Leuk dat de club vertrouwen in mij heeft, het is ook een blijk van waardering.”
Over de verdeling van de taken is nog niet gesproken. “Wim en ik gaan het samen doen. Over de rolverdeling gaan we het de komende tijd nog hebben”, aldus Van Meerveld.