AVW ’66 strikt trainer Willie Willems

23 januari 2014 | Van onze AS-redactie

Willie Willems (52, foto) wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van de zaterdagse eersteklasser AVW ’66. De huidige trainer van Germania volgt bij de Westervoortse club Wim Pol en Stef van Meerveld op. Zij vormen nu een duo. 

Willie Willems is een grote naam in het regionale amateurvoetbal. Als speler was hij 13 seizoen actief in de hoofdmacht van De Treffers. Met de Groesbeekse club vierde hij landelijke triomfen.
Als trainer is Willems nu bezig aan zijn vierde seizoen bij het Groesbeekse Germania, dat uitkomt in de eerste klasse E van het zondagvoetbal. Daarvoor was Willems als trainer werkzaam bij de hoofdklassers JVC Cuijk (2 jaar), Gemert (4 jaar), De Treffers (4 jaar). Ook het Groesbeekse Rood Wit had hij nog onder zijn hoede.
In het zaterdagvoetbal was Willems niet eerder actief. Daarin ziet hij een nieuwe uitdaging. Uit gesprekken met zowel een vertegenwoordiging van de spelersgroep als de leden van de Technische Commissie van AVW ’66 bleek Willems op dit moment de gewenste trainer. In Willems zien zij een trainer met voldoende bagage, waarbij jonge spelers zich individueel verder kunnen ontwikkelen.
Onder Wim Pol en Stef van Meerveld promoveerde AVW ’66 afgelopen seizoen naar de eerste klasse. Zij beschikken niet over de vereiste diploma ’s en moeten daarom aan het einde van het seizoen vertrekken. Na de behaalde titel met AVW ’66 in het afgelopen seizoen, kregen zij voor een jaar dispensatie van de KNVB.