AVW’66 staat voor enorme krachttoer

15 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De voetballers van AVW’66 staan zaterdag voor een helse klus. De Westervoortse formatie, laatste in de eerste klasse D, gaat op bezoek bij de onaantastbare koploper Bennekom. “Maar we zijn er klaar voor”, zegt trainer Roberto Straal.

De trainer van de Westervoortse ploeg zit na de matige seizoenstart, waarin AVW’66 slechts 4 punten uit 6 duels behaalde, niet in zak en as. “We moeten naar de nummer één, dat is lastig. Maar we gaan toch proberen Bennekom de eerste punten af te snoepen. Met die instelling moet je ook het veld op gaan, want anders kun je beter thuis blijven.”
De tik, die Zwart Wit’63 afgelopen zaterdag in Westervoort uitdeelde, dreunde volgens Straal nog wel even na. Zwart Wit’63 scoorde op sportpark Hamerden vlak voor tijd de enige treffer: 0-1. “Verliezen van een naaste concurrent is heel vervelend”, zegt Straal. “Zeker als je zelf de beste kansen hebt gehad.”
Het benutten van de kansen is nou net het probleem bij AVW’66. Twee gescoorde doelpunten in 6 wedstrijden  zegt genoeg. Straal kan zaterdag in ieder geval weer beschikken over aanvaller Aram Lak, die zijn schorsing van drie duels na een oliedomme rode kaart in een eerdere ontmoeting er op heeft zitten.
Mogelijk kan Lak AVW’66 aan doelpunten helpen, want die zijn dus meer dan wellkom. Straal: “Er zijn een paar jongens vertrokken en daarmee ook veel goals. En je ziet dat in een hogere klasse elk foutje wordt afgestraft.”
Straal kan bij Bennekom nog geen beroep doen op Kevin Walsh. “Hij is nog niet helemaal fit, maar het gaat met zijn knie de geode kant op.”