AVW’66 staat op een kruispunt

24 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Met twee overwinningen op rij meteen na de winterstop leek voor AVW’66 de zon door te breken. Nu, bijna 4 weken later, hangt er toch nog een nare schaduw boven sportpark Hamerden: welgeteld één punt leverden de daaropvolgende drie duels op. AVW’66 is er nog lang niet.

De Westervoortse ploeg hangt nog steeds onderin de eerste klasse D. Trainer Roberto Straal (foto rechts) zei het vaker dit seizoen: AVW kan alleen succes hebben als iedereen, maar dan ook iedereen, er voor de volle honderd procent bij is. Laten een of meer spelers het afweten, dan blijkt de ploeg uitermate kwetsbaar. Zoals vorige week zaterdag bleek bij WVF in Zwolle. Straal vond dat zijn spelers met een volstrekt verkeerde instelling het veld waren opgegaan en dus vooral ‘van zichzelf verloren’.
De trainer zal er donderdagavond op de training nog uitgebreid op terug komen. Straal: “Keihard werken is een absolute voorwaarde. Een aantal spelers kon dat niet opbrengen. Nee, ik noem geen namen, je wint met elkaar en je verliest met elkaar. Ik hoop wel dat iedereen begrijpt waar het om gaat.”
Straal eist – terecht – dat zijn selectie volkomen gefocust is het op duel van zaterdag tegen DOS’37. Dat is absoluut noodzakelijk want de ploeg uit Vriezenveen haalde dit jaar uit 4 wedstrijden 9 punten en verloor alleen nipt met 0-1 van grootmacht Bennekom. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat DOS’37 dit jaar alleen nog maar thuiswedstrijden speelde. De ploeg staat tiende, een punt meer dan AVW’66, dat op de elfde plaats staat.
Een duel van eminent belang dus. AVW staat op een soort kruispunt, waarbij het gaat om de vraag of het de goede afslag neemt. Blijft de ploeg hangen in de akelige degradatiesfeer of kan AVW eindelijk opstomen naar de bevrijdende middenmoot?  Wat het spel zonder twijfel ten goede zal komen. AVW’66 won overigens dit seizoen in Vriezenveen met 0-1. Straal: “En toen had het zomaar 0-3 of 0-4 kunnen zijn.”

De Westervoortse formatie moet het zaterdag doen zonder aanvoerder Tom Dijkerman die vanwege zijn vijfde gele kaart is geschorst. Wel komt er enig licht in een reeks blessuregevallen: Mick Steenvoorden, Niels Schoenaker (foto boven)  en Mark Schulte zijn inzetbaar.
Het duel op sportpark Hamerden begint zaterdag om 15.00 uur.