AVW ’66 – SML, een mooi affiche in eerste kwartfinale Arnhem Cup

25 april 2019 | Van onze AS-redactie

SML neemt het vanavond (donderdag) in de eerste kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup op tegen titelhouder AVW ’66. Een mooi affiche, want beide ploegen behoren tot de beter voetballende ploegen in de regio. De wedstrijd, die wordt gespeeld op het terrein van Eendracht, begint om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Rijk Middelman. De Bennekomse scheidsrechter wordt geassisteerd door Eric Huisman en Rob Oldenhave.

AVW ’66 en SML troffen elkaar vorig jaar in de halve finale. Robin van Otegem en Kevin Lo-Sie-Sen bezorgden AVW ’66 toen een 2-0 zege. Pikant detail: de toenmalige SML-trainer Roberto Straal bracht in de slotfase van dat duel zijn assistent David Roig Garcias in. Roig Garcias Garcia volgde tijdens het huidige seizoen, in december 2018, Straal op als hoofdtrainer van de zondagse derdeklasser.

AVW ’66 en SML hebben beide nog grote competitiebelangen. In de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal is de Westervoortse ploeg koploper in de strijd om de derde periodetitel. In de totaalstand neemt de formatie van trainer Wouter van der Ent een derde plaats in achter lijstaanvoerder Woudenberg en Unicum. Die derde plek biedt mogelijk ook recht op een plek in de nacompetitie.

SML heeft in de derde klasse C van het zondagvoetbal de kans op een nacompetitieplaats met nog drie duels voor de boeg ook in eigen hand. De Arnhemse ploeg is koploper in de strijd om de derde periodetitel en heeft daarin vier punten voorsprong op de achtervolgers VDZ en Doetinchem. MASV heeft slechts twee punten minder dan de SML, maar de stadgenoot is al in het bezit van de tweede periodetitel en speelt in de laatste periode dus geen rol.

De winnaar van het duel AVW ’66 – SML speelt in de halve finale op dinsdag 14 mei tegen de winnaar van de strijd tussen RKHVV en Rheden.
RKHVV degradeerde afgelopen maandag na de 1-0 nederlaag in Wijchen bij AWC uit de hoofdklasse.
SC Rheden, klassegenoot van SML, is nog in de race voor een plek in de nacompetitie.

* Foto rechtsboven: spelmoment uit de halve finale van vorig jaar tussen AVW ’66 en SML (2-0). (Foto: Nico Kooij)


ARNHEM CUP
Programma
Kwartfinales (20.00 uur)
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML
Donderdag 2 mei: Arnhemia – Eldenia
Dinsdag 7 mei: RKHVV – Rheden
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht
* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.