AVW’66 schiet niets op met gelijkspel

9 april 2011 | Van onze AS-redactie

Op zichzelf was het best knap dat AVW’66 zaterdag bij Zwart Wit’63 een 1-1 gelijkspel behaalde. Toch werd het een slechte dag voor de Westervoorters, want de concurrenten FC Horst en ASV Dronten wonnen hun wedstrijden.

Zodat de situatie van AVW’66 in de eerste klasse D uiterst preciar blijft. De ploeg is voorlaatste en moet dus welhaast  een kunststuk uithalen om daar weg te komen. Maar AVW’66 blijft uiterst strijdvaardig. Op grond van het goede spel in de tweede helft meldde trainer Fred Hakvoort bijvoorbeeld: “Zó voetballend hoeven we volgende week zelfs voor  Bennekom niet bang te zijn.” 
Volgens de trainer werd zijn ploeg zaterdag karig bedeeld in Harderwijk. Hij vond middenmoter Zwart Wit’63 een ‘zwakke ploeg’, baalde verschrikkelijk van de grensrechter die volgens hem voortdurend in het nadeel van AVW vlagde, maar was ook wel zo eerlijk om te stellen dat zijn formatie te weinig had afgedwongen. 
Het trainerstrio Hakvoort-Pol-Monsma had een verrassing in petto: Jeffrey Hoonakker, normaal spelend in het derde, stond in de basis als rechtsback geposteerd. Noodgewongen door de vele blessures. Hakvoort:”En hij blijft er bij voor de rest van het seizoen. Hij heeft het geweldig gedaan: recht door zee en overal dwars doorheen. Over onze verdediging hebben we toch al niets te klagen. Het probleem zit voorin, we hebben te weinig scorend vermogen.”
AVW’66 maakte voor rust een wat matte indruk en kwam na een half uur op 1-0 achterstand. Na een stevige speech van de trainers in de pauze,  kwam de ploeg na rust overtuigend terug. Kevin Walsh zorgde uit een strafschop, gegeven na een handsbal, voor de 1-1, wat het sein was voor een AVW-offensief. Kansen kwamen er zeker, bijvoorbeeld  voor Aram Lak, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit.
Zo bleef het 1-1, waar AVW dus geen centimeter mee opschoot.  Hakvoort: “Maar zo lang we in de buurt van DOS Kampen en Dronten blijven, gaan we ervoor.”

Andere uitslagen 1D:
Be Quick ’28 – VVOG                  1-5
DOS Kampen – DOS ’37            1-2
FC Horst – Go Ahead Kampen 1-0
ASV Dronten – DZC ’68             2-1