AVW ’66, OVC ’85 en AZ haken af

26 november 2018 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft de aansluiting met Woudenberg in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal verloren. De Westervoortse formatie staat na de 2-1 nederlaag bij Renswoude al 7 punten achter op de lijstaanvoerder. In 3A ging OVC ’85 op eigen veld onderuit tegen titelkandidaat Be Quick Z: 1-2. AZ 2000 verloor in Wageningen met dezelfde cijfers bij SKV. 

AVW ’66 leek bij Renswoude op weg naar een punt, maar in de slotfase sloeg de thuisclub uit een corner nog toe. Halverwege de eerste helft was Renswoude uit een strafschop op 1-0 gekomen.
Na de hervatting drong AVW ’66 aan en kwam via Kevin Kuster op gelijke hoogte: 1-1. Die stand gaf de verhoudingen ook goed weer. Totdat Arjan Verheij de Veluwnaren vlak voor tijd toch nog aan een overwinning hielp. AVW ’66 beëindigde het duel overigens met tien man. Sander Kok kreeg een rode kaart wegens natrappen.
Woudenberg, dat de eerste competitiewedstrijd met 5-1 verloor bij AVW ’99, gaat met 22 punten uit 9 duels aan kop. Unicum (16 uit 9) en AVW ’66 en Valleivogels (beide 15 uit 9) volgen op gepaste afstand.

In 3A was OVC’85 dicht bij een stunt. De ploeg van trainer Marco Bosch was in de eerste helft door een strafschop van via Luit Ernst op 1-0 gekomen. Die stand stond ook in de tweede helft lang op het bord, maar in de slotfase sloeg Be Quick Z nog twee keer toe. De winnende treffer viel in blessuretijd en dat zorgde voor frustratie bij OVC ’85. Joost Janssen liet zich verleiden tot commentaar op de leiding en kon met een tweede gele kaart net iets eerder dan zijn ploeggenoten de kleedkamer opzoeken.
Met 13 punten uit 9 wedstrijden staat OVC ’85 op een zesde plaats.

AZ 2000 verloor ook al schlemielig bij SKV: 2-1. De winnende treffer van de thuisploeg viel tien minuten voor tijd uit een vrije trap na een overtreding van AZ-verdediger Yancey Baars. “Geen slimme overtreding”, zei trainer Patrick Baltus, die zich echter wel afvroeg waarom de vrije trap moest worden overgenomen. “In eerste instantie haalde onze keeper de bal fantastisch uit de korte hoek. Onze spelers zouden te vroeg zijn ingelopen.”
Bij de tweede poging ging doelman Moreno de Ruiter niet helemaal vrijuit. De bal ging onder hem door in het doel. AZ 2000 probeerde het daarna nog wel en was ook eenmaal dicht bij de gelijkmaker, maar het fortuin ontbrak.
SKV was in de eerste helft op 1-0 gekomen, maar op aangeven van Kevin Lo-Sie-Sen zorgde Jakim Rozal koppend nog voor rust voor de gelijkmaker: 1-1.

“De teleurstelling was groot bij spelers en staf”, vertelde Baltus. “Vooral omdat je geen invloed hebt op een scheidsrechter die een uur lang prima floot, maar daarna dubieuze beslissingen nam. Daarnaast heb ik ook gezien dat SKV de beter voetballende ploeg was en dat wij te veel spelers hadden die niet het niveau haalden. Dat is wel nodig om dit soort wedstrijden.
Baltus wilde niet te lang treuren. “Volgende week wacht Oeken, een fysiek sterke ploeg. Ik ben er ook van overtuigd dat we na kleine nederlagen snel gaan krijgen waar we recht op hebben.”
Met 10 punten uit 8 wedstrijden staat AZ 2000 op een zevende plaats.

DVOV versloeg in 4E in een stevige partij De Paasberg met 2-1. Voor de pauze vielen er geen doelpunten. In de tweede heft kwam DVOV op voorsprong door een eigen goal van Dylano van Heemskerk. Fabian van Leeuwen maakte daarna met een fraaie treffer gelijk (1-1), maar Mark Otten zorgde er toch nog voor dat de Velpse ploeg de winst pakte. De Paasberg moest in de slotfase met tien man verder na een rode kaart (twee keer geel) voor Van Leeuwen.

Eerbeekse Boys gaat in 4E, dat slechts tien ploegen telt, met 17 punten uit 7 duels aan kop. DVOV is tweede met 17 uit 8. De Paasberg haakt voorlopig af en staat met 10 uit 7 op een zesde plaats. 

* Foto geheel boven: Jakim Rozal (11) zet AZ 2000 in de uitwedstrijd tegen SKV met een kopbal op gelijke hoogte (1-1). De zege ging uiteindelijk toch naar de Wageningse thuisploeg. (Foto: Jan van Zomeren)


UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (24 NOVEMBER)

HOOFDKLASSE B
AZSV – SVZW                                 4-2
Staphorst – Duno D                       3-1
Buitenpost – CSV Apeldoorn       2-1
Excelsior ’31 – Berkum                 2-1
WHC – Sparta N                            0-1
Flevo Boys – Genemuiden           2-3
Deto – ACV                                     4-2
SDC Putten – Urk                          1-0

TWEEDE KLASSE G
VRC – FC Horst                             2-2
Valleivogels – Owios                     0-1
Lunteren – ESC                              3-1
Lelystad ’67 – Blauw Geel ’55      0-3
Renswoude – AVW ’66                 2-1
VSCO ’61 – Unicum                       0-3
Woudenberg – VVOP                    4-2

DERDE KLASSE A
Zelos – Uni VV                                2-3
Oeken – JVC Cuijk                         4-2
OVC ’85 – Be Quick Z                    1-2
SKV – AZ 2000                               2-1
Excelsior Z – Dieren                      0-3
De Treffers – Redichem                3-1
ESA vrij

VIERDE KLASSE E
Almen – Eerbeekse Boys              2-4
Eefde – DVV                                    3-1
FC RDC – Winterswijk                  5-3
DVOV – De Paasberg                    2-1