AVW’66 met goed gevoel naar kermis

8 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Hij was het winnaarsgevoel al bijna kwijt, maar zaterdagmiddag kon Scott Calderwood eindelijk weer juichen. De trainer van AVW’66 zag zijn ploeg thuis met 4-2 winnen van Den Ham. Invaller Jordie Hengelman was met zijn treffers (3-2 en 4-2) beslissend.

De spelers van AVW’66 konden zich zo in prima stemming in het feestgedruis van de Westervoortse kermis storten. “Bij mijn contractbesprekingen moest ik deze datum al noteren. Maar als we hadden verloren, had het biertje duidelijk minder goed gesmaakt”, zei Calderwood.
AVW’66 kwam in het duel met Den Dam (tweede klasse H) al snel door Robin van Otegem op voorsprong. Na een door AVW-verdediger Tom Dijkerman veroorzaakte strafschop was de stand binnen 10 minuten weer gelijk: 1-1. Vlak voor rust zette Michiel van Looyegoed AVW’66 op 2-1.
Na de hervatting viel ‘uit het niets’ de tweede gelijkmaker, maar onder aanvoering van de invallers Jarno Hilhorst, Ruben Dissel en Jordie Hengelman rechtte AVW’66 nog eenmaal de rug. Hengelman bekroonde zijn invalbeurt met 2 doelpunten.
Calderwood: “We hebben de tweede helft bij vlagen heel goed gevoetbald. Het was zo rond de tiende minuut even wat tam, maar we hebben het fantatsisch opgepakt.De wissels waren doorslaggevend. Leuk voor mij, maar vooral voor de ploeg.”
Calderwood had voorafgaand aan de wedstrtijd getwijfeld of hij Hengelman op de bank moest zetten. Want Jordie was de hele week ziek geweest. gelukkig heb ik toch voor hem gekozen.”

Uitslagen  Tweede klasse H
AVW’66 – Den Ham                            4-2
Drienerlo – ESA                                   2-3
ASC’62 – Oranje Nassau                   0-3
Enter Vooruit – Gazelle Nieuwland   0-2
SVVN – Vroomshoopse Boys            2-2
De Esch – Nieuwleusen                      2-2
Sparta E –  OZC                                   1-0