AVW’66 maatje te groot voor ESA

15 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen ESA in de tweede klasse H gewonnen. De ploeg van trainer Scott Calderwood was op sportcentrum Rijkerswoerd in Arnhem met 4-2 te sterk voor de thuisclub.

“Een goede en verdiende overwinning”, zei Scott Calderwood, trainer van AVW’66. De Westervoortse ploeg behaalde de tweede zege oprij en lijkt het lek boven te hebben. “Maar ik heb nooit een lek gevoeld’, counterde Calderwood. “In de wedstrijden liep het niet zoals gehoopt en wat we op de training laten zien. Maar we krijgen nu hetzelfde aantal kansen. Die benutten we nu wel en eerst niet.”
AVW’66 leidde bij rust al met 0-2 door doelpunten van Tom Dijkerman (15e minuut) en Michiel van Looyegoed (20e). Na de hervatting besliste Bregen Vroom het duel (0-3). ESA deed nog wat terug, maar na de 1-3 van invaller Job Seienen herstelde Bjorn Cuperus de oude marge: (1-4). De 2-4 in de laatste minuut van Yahya Hotak was allen voor de statistiek van belang.
Calderwood: “Onze 1-4 was belangrijk. Had ESA 2-3 gemaakt, dan had ik het nog moeten zien. Maar uiteindelijk waren we heel dominant. Dat we 2 goals tegen krijgen, heeft ook te maken met onze manier van spelen.”
Trainer Dick van Kleef, met collega Marcel Omvlee verantwoordelijk voor de hoofdmacht van ESA,  noemde de overwinning van AVW’66 verdiend. “Die ploeg heeft wat meer ervaring en is wat slimmer.”
Dat ESA wat behoudend begon was onderdeel van de tactiek. Van Kleef: “AVW’66 heeft toch wat moeite om het spel te maken, vandaar dat we ze wat lieten komen. Verkeerd uitgepakt? Dat is achteraf. Wij maakten kort voor de 0-1 zelf de eerste goal door Yahya Hotak, maar die werd ten onrechte afgekeurd. De scheidsrechter ging in op het vlagsignaal, maar het was 100 procent geen buitenspel. Met die tegenslag gingen wij niet goed om.  Maar op de overwinning van AVW viel verder niets af te dingen.”

Uitslagen 2H
ESA – AVW’66                                          2-4
Gazelle Nieuwland – SVVN                     0-0
Den Ham – Sparta E                                1-2
OZC – ASC’62                                          1-1
Oranje Nassau – Enter V                        1-0
Drienerlo – De Esch                                1-0
Vroomshoopse Boys – Nieuwleusen   2-0