AVW ’66 loopt onverwachte tik op

2 februari 2013 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 is in de tweede klasse H op de eerste speeldag na de winterstop tegen een fikse nederlaag opgelopen. De Westervoortse ploeg was bij DZC ’68 de bovenliggende partij, maar de Doetinchemse ploeg toonde zich veel doeltreffender: 4-1.

AVW ’66 kwam in de eerste helft uit een standaardsituatie op achterstand. “Uit een corner. We sprongen niet mee en de bal kon vrij worden ingekopt”, vertelde trainer Stef van Meerveld van AVW ’66 na afloop.
Via Michiel van Looyengoed en Robin van Otegem kreeg AVW ’66 twee goede kansen op de gelijkmaker, maar die bleven onbenut.
“We waren na rust de betere ploeg, maar na een onderschepping kwam DZC ’68 op 2-0”, zei Van Meerveld. “We zijn toen achterin één-tegen-één gaan spelen en toen we op 2-1 kwamen, leek dat hét moment om door te drukken.”
Die 2-1 kwam op naam van Breagen Vroom na prima voorbereidend werk van Daan Boonman en Robin van Otegem. De gelijkmaker bleef echter uit en uit het niets kwam DZC ’68 op 3-1. Van 35 meter nam een van de middenvelders van de thuisploeg de bal op de schoen en die zeilde over doelman Marc van Ansem in het doel. “Dat was de mokerslag”, sprak Van Meerveld, die DZC kort daarop ook nog 4-1 zag maken. “We hebben goed gevoetbald en veel kansen gehad, maar de bal moet er dan ook nog in. In dat opzicht was DZC veel efficiënter.”
AVW ’66 (22 uit 13) zag zijn achterstand op koploper Vroomshoopse Boys (29 uit 13) groeien tot 7 punten. ASC ’62 staat tweede met 26 uit 13.

Tweede klasse H
ASC ’62 – Den Ham                      1-1                                                 
Enter V – Nieuwleusen                 2-0
Bergentheim – OZC                      1-1
Oranje Nassau – CJV ‘ers              2-2
Hulzense B – Vroomshoopse B     2-5
DZC ’68 – AVW ’66                       4-1
Dieren – Be Quick ’28                  3-2