AVW ’66 komt niet tot scoren

26 februari 2019 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft de kans koploper te worden in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal laten liggen. De equipe van trainer Wouter van der Ent bleef ook in het vierde duel na de winterstop ongeslagen, maar kwam op het eigen sportpark Hamerden niet verder dan een gelijkspel tegen FC Horst: 0-0.

AVW ’66 kreeg kansen, maar mogelijkheden voor onder anderen Mike Teeuw en Robin van Otegem bleven onbenut. Ook de bezoekers verschenen enkele malen gevaarlijk voor de goal van AVW ’66, maar keeper Joep Smulders hield zijn doel schoon.

Gevaar voor het doel van AVW-keeper Joep Smulders (Foto: Nico Kooij)

Door het gelijkspel liet AVW ’66 na koploper te worden in de tweede klasse G. Woudenberg (29 punten uit 16 duels, doelsaldo +11) nam de leiding over van Unicum (27 uit 15), dat niet in actie kwam. AVW ’66 (27 uit 16, doelsaldo +17) staat op de derde plaats.
De krachtsverschillen in 2G zijn gering. Het verschil tussen Woudenberg en de nummer negen op de ranglijst, Lunteren (22 uit 16), bedraagt slechts 7 punten. Komende zaterdag (2 maart) kan Unicum de leiding weer overnemen van Woudenberg. Dan staat de inhaalwedstrijd bij stadgenoot Lelystad ’67 op het programma. Het is in 2G de enige wedstrijd in het carnavalsweekeinde.

AVW ’66 hervat de competitie op zaterdag 9 maart met een uitwedstrijd bij VRC, de nummer zes op de ranglijst met 25 punten uit 16 duels. Op die dag staat de achttiende speelronde op het programma, de eerste in de strijd om de derde periodetitel.
De eerste periodetitel ging naar Woudenberg, de strijd om de tweede ligt nog open. Die wordt beslist op zaterdag 30 maart als het programma van de veertiende speelronde wordt ingehaald. Owios (8-17, +10), VRC (8-17, +10), Renswoude (8-15, +4) en Unicum (7-14, +10) zijn nog de enige kanshebbers. AVW ’66 speelt dan in Lelystad tegen Unicum.

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal.
* Ook onderstaande foto ’s zijn gemaakt door Nico Kooij.

Aanvaller Robin van Otegem van AVW ’66 strandt op de doelman van FC Horst.
Topschutter Martijn Derksen kwam tegen FC Horst ook niet tot scoren.
Jaimy Toonen Dekkers schermt de bal af.
Dylan Voorend van AVW ’66 wordt ten val gebracht.