AVW’66 klaar voor ‘duel van het jaar’

6 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Om de schoonheid van het spel gaat het nu niet. Fred Hakvoort, interim-trainer van AVW’66, kent de wetten van degradatievoetbal. De Westervoortse ploeg zal tegen ASV Dronten strijd moeten leveren om de laatste strohalm te pakken.

Hakvoort stond in zijn periode als actief voetballer voor onverzettelijkheid. Dat verwacht de interim-trainer, samen met Wim Pol en Sjaak Monsma, verantwoordelijk voor de hoofdmacht, nu ook van de spelers. Keiharde noodzaak om het vege lijf in de eerste klasse D nog te redden.
“En daarin maken wij keuzes, waarmee misschien niet iedereen gelukkig is. Loopvermogen kan nu belangrijker zijn dan technische vaardigheid”, meent Hakvoort.
Dat wil volgens Hakvoort niet zeggen, dat de spelers van AVW’66 zaterdag de bal alleen maar ‘een jens naar voren geven’. “Waar het kan, moet je voetballen, maar de velden zijn nu bepaald geen golfbaan. Dat speelt mee. Technisch voetbal is op deze harde, droge velden heel moeilijk.”
AVW’66, voorlaatste in de eerste klasse D met een achterstand van 3 punten op ASV Dronten, weet wat het te doen staat. Hakvoort: “Je hoeft ook helemaal niet naar de volgende wedstrijd, uit bij nummer laatst FC Horst, te kijken. Die interesseert me helemaal niets. Eerst de wedstrijd tegen Dronten. Win je die, dan doe je goede zaken. Het is niet voor niets dat ze deze wedstrijd in Dronten de ‘wedstrijd van het jaar’ noemen.”
AVW’66 beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Hakvoort: “Alleen Alex van Bommel is deze week afgevallen. Dat is heel vervelend. Met de training ging het goed, maar een dag later had hij heel veel last van zijn knieën. Het is niet verantwoord hem te laten spelen.”
In de selectie ontbreekt ook de teruggehaalde Jeffrey Hoonakker. “Hij zit in Spanje. Hier had hij 2 maanden geleden ook niet op gerekend”, aldus Hakvoort.
AVW’66 – ASV Dronten wordt zaterdag 7 mei gespeeld op sportpark Hamerden in Westervoort en begint om 15.00 uur.

Klik hier voor het volledige programma.