AVW’66: kansen niet in eigen hand

7 mei 2011 | Van onze AS-redactie

AVW’66 heeft klassebehoud in de eerste klasse D niet meer in eigen hand. De Westervoortse ploeg kwam zaterdag op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen concurrent ASV Dronten: 1-1.

“Hoop doet leven”, zei trainer Fred Hakvoort van AVW’66 na afloop van het duel met ASV Dronten. “We hebben het niet meer in eigen hand, maar we zullen er volgende week bij FC Horst vol voor gaan.”
Hakvoort noemde het resultaat tegen ASV Dronten ‘teleurstellend’. “Het gelijkspel was uiteindelijk terecht, maar in het eerste kwartier hadden we de wedstrijd al kunnen beslissen.”
Aanvaller Aram Lak van AVW’66 schoot de bal al na 24 seconden tegen de paal. De terugspringende bal werd door Mark Schulte overgeschoten. Lak kreeg in de tiende minuut opnieuw een vrije kans, maar de bal ging over het Drontense doel.
ASV Dronten, dat in de eerste helft matig spel liet zien, kwam nog voor rust op voorsprong. Na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht. Een aanvaller zette de punt van de schoen tegen de bal: 0-1.
Na de pauze, met de ingebrachte Kevin Walsh als aanjager, joeg AVW’66 op de gelijkmaker. De beste kansen waren echter voor de bezoekers, die daar heel slordig mee omsprongen. AVW’66 kwam 10 minuten voor tijd toch nog op gelijke hoogte. Na een voorzet legde Michiel Looyengoed de bal met het hoofd breed op Tom Dijkerman, die met de kans wel raad wist: 1-1.
In de laatste minuut kreeg AVW’66 nog een kans op de winnende treffer. Invaller Robin van Otegem zag echter een medespeler over het hoofd en liep zich vast.
De achterstand van AVW’66 op ASV Dronten bleef zo 3 punten. De Westervoortse ploeg liep wel een punt in op DOS Kampen dat met 5-1 verloor van koploper Bennekom, dat zaterdag in een rechtsreekse confrontatie om de titel met SDV Barneveld zijn voorsprong van 2 punten verdedigt.
Bij AVW’66 kreeg Aram Lak nog een gele kaart. Hij mist de laatste wedstrijd bij FC Horst door een schorsing. “Een domme gele kaart”, meende Hakvoort, die het optreden van de arbiter niet sterk vond. “Maar hij is zeker niet van invloed op de wedstrijd geweest. Het was een jonge vent van 24, maar hij leek een stuk jonger. Ik vroeg hem vooraf nog uit de gein of hij de C1 moest fluiten. Hij kreeg 8 minuten voor tijd ook nog last van een zweepslag. Hij ging verder, maar vlak voor tijd moest hij de wedstrijd weer onderbreken. Ik riep nog: ‘Scheidrechter, hou er toch mee op’. Maar dat zag de tegenstander al helemaal niet zitten. Zij waren natuurlijk bang nog een keer voor 2 minuten naar Westervoort te moeten.”
In de eerste klasse D degraderen de onderste 2 ploegen. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.

Uitslagen eerste klasse D
VVOG – Go Ahead K                     0-3
DOS Kampen – Bennekom          1-5
WVF – FC Horst                             2-2
FC Zutphen – Be Quick ’28         2-2
DOS ’37 – DZC ’68                       1-3
SDV Barneveld – Zwart Wit ’63   2-1
AVW ’66 – ASV Dronten              1-1
 
Stand onderin:
11.  ASV Dronten        25-24
12.  DOS Kampen       25-23
13.  AVW ’66                25-21
14.  FC Horst               25-17