AVW ’66 is alleen gebaat bij zege

23 januari 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de veertiende speelronde op het programma. Voor AVW ’66 telt in klasse 2H (zaterdagvoetbal) bij het onderaan staande FC RDC alleen een zege. In het zondagvoetbal hoopt Veluwezoom in de Velpse derby tegen VVO  (4F) te stunten. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse H
FC RDC – AVW ‘66 (14.40 uur)

Bij nummer laatst FC RDC (1 punt uit 13 duels) telt voor AVW ’66 alleen een zege. De ploeg van de aan het einde van dit seizoen vertrekkende trainer Amir Hashemi is met 9 uit 13 voorlaatste. Bij een zege kunnen de Westervoorters op gelijke hoogte komen met SVI en ZAC (beide 12 uit 13) en komt mogelijk ook Den Ham, dat met 15 uit 13 op een veilige tiende plaats staat, weer binnen bereik. FC RDC verloor op eigen veld alle duels, AVW ’66 won nog niet op vreemde bodem. Tijd dus voor de eerste uitzege.
Prognose: 1-3.

Derde klasse A
DEV Doorn – ESA (14.30 uur)

ESA doet in 3A volop mee om de bovenste plaatsen. de formatie van trainer Peter Gerritsen staat met 29 punten uit 13 duels op een vierde plek. de achterstand op koploper VRC bedraagt halverwege de competitie slechts 4 punten.
Om in het spoor van de lijstaanvoerder te blijven moet ESA winnen bij DEV Doorn, dat met 19 uit 13 op de achtste plaats staat. Kortom, een lastige opgave voor ESA, dat echter na een goede reeks kort voor de winterstop blaakt van vertrouwen.
Prognose: 1-2.

Zondagvoetbal
Derde klasse D

Eldenia – Fortissimo (14.00 uur)
Eldenia, voorlaatste met 9 punten uit 13 wedstrijden, kan in het eerste duel na de winterstop meteen een tik uitdelen aan directe concurrent Fortissimo, de nummer laatst met 6 punten.
De ploeg van trainer Erwin Koen, die zijn contract met een seizoen verlengde, zou met een zege ook revanche nemen voor de 4-3 nederlaag die de Eldenaren aan het begin van dit seizoen in Ede leden.
Prognose: 3-1.

Arnhemse Boys –DIO ’30 (14.30 uur)
Met trainer Davy Hendriks op de bank voor de vertrokken Patrick Baltus hoopt Arnhemse Boys (twaalfde met 11 uit 13) minimaal directe degradatie, maar ook de nacompetitie te ontlopen. Het duel met DIO ’30, middenmoter met 19 uit 13, moet in die strijd de eerste driepunter opleveren. De vraag is of Hendriks zijn ploeg al naar zijn hand heeft kunnen zetten.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
VVO – Veluwezoom (14.00 uur)

In de Velpse kraker op sportpark De Pinkenberg is VVO de grote favoriet. De formatie van trainer Maik Angenent gaat in 4F nog ongeslagen aan kop met 31 punten uit 19 duels. Voor Veluwezoom geldt het omgekeerde. De ploeg van trainer Giovanni Zweers staat onderaan met 3 uit 13 en heeft dit seizoen nog niet gewonnen. Op papier een makkie voor VVO of kan Veluwezoom voor een stunt zorgen?
Prognose: 2-0.