AVW ’66 in kwartfinale Arnhem Cup

22 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Westervoortse formatie versloeg op sportpark De Bakenhof in  Arnhem thuisploeg SC Oranje (za) met 3-1.

De bezoekers uit Westervoort waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Mike Teeuw opende voor de zaterdagse tweedeklasser de score: 0-1. AVW ’66 kwam door een eigen doelpunt van de thuisploeg op 0-2. De gasten misten in die eerste helft veel kansen, waardoor het duel bij rust nog niet was beslist. “Met die 0-2 mochten we blij zijn”, bekende Hans Liethof, trainer van SC Oranje. “Het had voor ons na die eerste helft al een kansloze missie kunnen zijn.”
Dat werd het niet. Zeker toen Frank van Elk na de pauze de stand op 1-2 bracht, lagen er kansen voor de gastheren. Het spel van AVW ’66 werd er daarna ook niet beter op, maar tien minuten voor tijd werd Jerry van Kerkhof geen strobreed in de weg gelegd toen hij vanaf eigen helft opstoomde naar het Arnhemse doel. Vrij voor de doelman maakte de Westervoorter geen fout: 1-3.
Het duel leek beslist, maar SC Oranje gaf niet op. Na een handsbal in het Westervoortse strafschopgebied legde arbiter Joop Visser de bal op de stip. Lok-Wah Tsang ging achter de bal staan, maar schoot vervolgens naast. SC Oranje trof daarna ook nog de paal. Het was van de thuisploeg het laatste wapenfeit.
AVW ’66 speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel Spero – Bemmel. Die laatste wedstrijd wordt op dinsdag 28 april gespeeld. Dan staat ook de eerste kwartfinale tussen Rheden en Arnhemse Boys op het programma. Alle kwartfinales worden gespeeld op het terrein van Eendracht. 

* Foto homepage: AVW ’66 verschijnt gevaarlijk voor het doel van SC Oranje.

Arnhem Cup 
Tweede ronde 
Woensdag 22 april

SC Oranje (za) – AVW ’66        1-3
Dinsdag 28 april
Spero – Bemmel (20.00 uur)

Kwartfinales
Dinsdag 28 april

Rheden – AFC Arnhem (zo) (20.00 uur)
Donderdag 30 april
winnaar Spero-Bemmel – AVW ’66 (20.00 uur) 
Donderdag 7 mei
AFC Arnhem (za) – Westervoort (20.00 uur)
Dinsdag 12 mei
Duno D – RKHVV (20.00 uur)